shutterstock 2171006405

Timmermans kiest voor riant wachtgeld: FVD Europarlementariër Marcel de Graaff eist opheldering!

EUaug 21 2023, 10:00
Frans Timmermans, Eurocommissaris en lijsttrekker van de PvdA/GL combinatie, heeft zich vorige week in de schijnwerpers geplaatst door te kiezen voor een riante Europese wachtgeldregeling na zijn aanstaande vertrek uit Brussel. Dit nieuws komt op een moment waarop vele Europeanen zich financieel in zwaar weer bevinden. Opmerkelijk, vooral gezien het sociaaldemocratische profiel van Timmermans.
De Partij van de Arbeid bevestigde dat Timmermans gebruik zal maken van de regeling, wat voor de nodige beroering zorgt. Is dit de 'sociale rechtvaardigheid' die de PvdA altijd zo hoog in het vaandel heeft staan?
Het nieuws heeft ook in Brussel stof doen opwaaien. Marcel de Graaff, Europarlementariër van Forum voor Democratie, was snel met het stellen van enkele scherpe vragen aan de Europese Commissie. In zijn verzoek merkte hij op dat veel burgers het financieel moeilijk hebben, en vroeg hij of de Commissie het gepast vindt dat iemand zoals Timmermans in deze tijden voor zo'n regeling kiest. De Graaff wilde ook weten hoeveel wachtgeld Timmermans precies gaat ontvangen.
De vragen van de FVD-politicus zijn zowel simpel als indringend:
1         Vindt de Commissie het niet verwerpelijk, een verspilling van belastinggeld en ongepast in deze tijd dat veel burgers het water aan de lippen staat dat Commissaris Frans Timmermans na zijn zelfgekozen vervroegd vertrek (om als lijstrekker van PVDA-GroenLinks campagne te voeren voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in Nederland) gebruik gaat maken van een riante Europese wachtgeldregeling?
2         Is de Commissie van mening dat dhr. Timmermans moet afzien van zijn wachtgeld?
3         Hoeveel wachtgeld zal dhr. Timmermans ontvangen per maand, week, dag en uur?
Het is nu wachten op antwoord van de Europese Commissie. Maar ongeacht het antwoord, het nieuws heeft de discussie over Europese salarissen en regelingen opnieuw aangewakkerd. Velen zullen zich afvragen of het redelijk is dat voormalige Eurocommissarissen, vooral die met een sociaaldemocratisch profiel, zo riant kunnen profiteren na hun vertrek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
De kwestie roept vragen op over integriteit, verantwoordelijkheid en de waarden waar de Europese Unie en haar leiders voor staan. Terwijl vele burgers het hoofd net boven water kunnen houden, lijkt het erop dat sommigen in de Brusselse bubbel nog steeds in een andere realiteit leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten