shutterstock 2220055875

Albergen buigt voor KOZP: Zwarte Piet verruild voor roetveegpieten na dreigementen

Cultuurnov 09 2023, 14:00
Het Twentse dorp Albergen is geknakt onder de druk van de zelfverklaarde moraalridders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Na een dreigement dat zij hun protesten zouden verplaatsen naar de schilderachtige straten van Albergen tijdens de sinterklaasintocht, heeft de organisatie met knikkende knieën besloten om de eeuwenoude traditie van Zwarte Piet overboord te gooien in ruil voor roetveegpieten schrijft Tubantia.
"En sommigen met wat meer roetvegen", voegt de organisatie er haastig aan toe, in een doorzichtige poging om de angel uit de dreiging te halen. Een spoedvergadering werd belegd, waarin de ruggengraat van de organisatie het begaf. "We gaan de intocht in een andere vorm doen", verklaart een woordvoerder, terwijl de echo van de overgave nog nazindert.
Deze beslissing is een toonbeeld van de lafheid die zich meester heeft gemaakt van Albergen. Waar is de tijd gebleven dat een klein dorp zich niet liet dicteren door de grootstedelijke druk? KOZP heeft niet eens voet aan grond hoeven te zetten om de organisatie van de intocht op de knieën te krijgen. Een simpel dreigement volstond om de traditie, waar generaties Albergenaren mee zijn opgegroeid, te wissen.
De vraag die nu rijst is: wat volgt er na deze capitulatie? Welke tradities worden nog meer opgeofferd op het altaar van politieke correctheid? Albergen heeft een signaal afgegeven dat als je maar luid genoeg schreeuwt en dreigt, je je zin krijgt. Dit is weer een donkere dag voor de Nederlandse cultuur en traditie, en een overwinning voor degenen die deze tradities willen uitwissen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De intocht zal dit jaar doorgaan, maar niet zoals we die kennen. Zwarte Piet, een geliefd figuur die vreugde en geschenken brengt, wordt vervangen door een politiek correcte variant. Het is een stap richting een toekomst waarin de tradities die ons verbinden en ons Nederlanders maken, worden uitgehold door een luidkeelse minderheid. Albergen, ooit een baken van traditie in het hart van Twente, is nu een symbool geworden van de capitulatie voor culturele druk. Wat een lafheid, inderdaad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten