kozp protest in the hague 2019

KOZP-voorman Mitchell Esajas maakt zich zorgen over zijn veiligheid en doet aangifte bij de politie

Cultuurmei 09 2023, 19:00
Mitchell Esajas, een van de oprichters van The Black Archives en leider van Kick Out Zwarte Piet (KOZP), maakt zich zorgen over zijn veiligheid na het ontvangen van honderden racistische berichten. Deze berichten waren een reactie op zijn recente benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester Femke Halsema van Amsterdam. De onderscheiding werd toegekend vanwege Esajas' verdiensten op het gebied van diversiteit, inclusie, en de strijd tegen discriminatie en racisme.
Esajas, die vooral bekend is vanwege zijn inzet voor KOZP, ontving berichten waarin hij als zwarte Nederlander werd verteld dat hij "zijn plaats moest kennen" en "zijn bek moest houden". Deze berichten maken Esajas niet alleen bezorgd over zijn eigen veiligheid, maar ook die van zijn collega's bij The Black Archives. Om die reden heeft Esajas aangekondigd aangifte te doen bij de politie.
Het is niet meer dan logisch dat mensen boos zijn over Esajas' benoeming en dat ze nu hun stem laten horen. Het is hoog tijd dat mensen zoals Esajas begrijpen dat hun ideeën en waarden niet de enige juiste zijn. Het is verontrustend dat deze activisten de steun krijgen van onze politieke leiders en worden beloond met koninklijke onderscheidingen.
De berichten die Esajas heeft ontvangen zijn misschien niet goed te keuren, maar het is begrijpelijk dat mensen zich verzetten tegen zijn activistische agenda. Het is een feit dat KOZP en soortgelijke organisaties de Sinterklaastraditie willen veranderen en daarmee onze cultuur willen aantasten. Als we onze cultuur willen behouden, dan moeten we ons uitspreken tegen dit soort activisten. We moeten ons niet laten intimideren door hun dreigementen en bedreigingen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten