Luister! DDS Podcast (Space) met Ralf Dekker over het Tweede Kamer-theater, cancelen, Rabobank, klimaatwaanzin en 22 november!

DDS Interviewsaug 28 2023, 14:00
Fascinerend! Vandaag hebben we het gesprek gehad met Ralf Dekker in onze Space. Het was bijzonder interessant. Want, zei Ralf, hij heeft heel wat dingen geleerd in zijn carriere - binnen en buiten de politiek. Ook had hij brekend nieuws voor ons... want raad eens wie er in november een gooi doet naar het Kamerlidmaatschap?
Vorige week publiceerden we ons geschreven interview met Ralf. Het werd erg goed gelezen, dus veel mensen hadden erg zin in de Space (live podcast) vandaag met Ralf op X (voorheen Twitter). Nou, Ralf stelde niet teleur. Het werd een bijzonder interessant gesprek. 

Theater

Het eerste punt dat Ralf benoemde is het hoge theatergehalte van Den Haag. We weten allemaal misschien wel érgens dat het 'echt nep' is... maar zoals Ralf het beschreef werd dat nog veel duidelijker. Hij liet er werkelijk geen twijfel over bestaan dat het theater is. Ze voeren een toneelstukje op... en hebben geen enkele behoefte om échte problemen écht op te lossen. Nu niet. Nooit niet.

Vanguard en Blackrock

Ook hebben we het met Ralf gehad over de banken. Ralf heeft immers tientallen jaren voor de Rabobank gewerkt. Daar heeft hij heel veel belangrijke ervaringen opgedaan. Volgens Ralf is er de laatste tijd heel erg veel veranderd in die sector.
Het belangrijkste? Klanten zijn niet meer prioriteit. Veel belangrijker voor banken zijn nu grote investeerders als Blackrock en Vanguard die gehoorzaamheid aan ESG's en andere Woke-regels afdwingen... en allerlei andere regels (opgelegd door instanties en overheden).
Het gevolg is dat bestuurders van banken zich tegenwoordig geen zorgen meer maken over de vraag of klanten hun schulden wel kunnen betalen... maar alleen over de vraag of de grote investeerders wel blijven investeren én of de instanties/overheden in kwestie geen torenhoge boetes opleggen.

Cancelen

Op de vraag wat hem de afgelopen 10 jaar echt veranderd heeft had Ralf een heel interessant antwoord: cancelen. Dit heeft hem op persoonlijk niveau écht geraakt. Zo kreeg hij na zijn activiteiten bij FVD bijvoorbeeld berichten van 'vrienden' en oud-collega's die hem vertelden dat ze zich extreem in hem "vergist" hadden.
Met andere woorden, die mensen kennen hem al twintig, dertig, veertig jaar, maar opeens vonden ze hem een kwaadaardig mens. Waarom? Omdat hij een partij steunt die hen niet aanstaat. Bizar. Maar ook iets dat een persoon natuurlijk terdege beïnvloed in het dagelijkse leven.

22 november

Tenslotte had Ralf groot nieuws. Want hij zei dat hij op de lijst gaat staan voor de verkiezingen van 22 november.
Jawel, Ralf Dekker doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Hij wil terugkomen in de Tweede Kamer.
Natuurlijk hopen wij van harte dat hij hierin slaagt. Heel veel mensen appreciëren zijn stijl heel erg - de kalmte, de evenwichtigheid. Dus laten we hopen dat hij na 22 november inderdaad terugkomt in de Kamer.
DDS kan deze interviews - geschreven en op X - alleen doen door steun van onze lezers. Dankzij JOU kunnen we Ralf Dekker interviewen, Paul Cliteur, David Icke (komt eraan!), Christianne van Wijk, Fajah Lourens, Jan Bennink, Sietske Bergsma... en nog veel meer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe... en help ons dit soort interviews en Spaces te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten