Screen Shot 2022 11 15 at 125110

3 type luchtbedden waarbij niet je longen uit je lijf hoeft te blazen

Economienov 17 2022, 7:00
Bij een luchtbed denk je wellicht aan zo’n ding waar je op vakantie mee over het zwembad drijft. Die zijn leuk, maar of je er ook op zou willen slapen? Gelukkig zijn er tegenwoordig aanzienlijk luxere luchtbedden die handig zijn om in huis te hebben voor wanneer er iemand komt logeren. Maar moet je die dan ook met de mond opblazen? Nee hoor. Dat kan op een van de volgende manieren zijn.
Zelfopblaasbaar
Het liefst doe je zelf natuurlijk zo min mogelijk aan het opblazen van je luchtbed. Gelukkig zijn er dan tegenwoordig ook zelfopblaasbare luchtbedden te krijgen, ook wel bekend als self inflatable of self inflating luchtbed. Maar hoe werkt dat dan? Het heeft te maken met het materiaal waarvan het luchtbed gemaakt is. De ‘open cell foam’ oftewel schuim met open cel zet uit zichzelf uit op het moment dat je het luchtbed uitrolt. Vervolgens komt er binnenin het luchtbed ruimte vrij. Die wordt gevuld met lucht die via het ventiel vanzelf naar binnen gezogen wordt. Dat alles zonder pomp of enige inspanning van jouw zijde!
Ingebouwde voetpomp
Hoe fijn een zelfopblaasbaar luchtbed ook is, het is niet de goedkoopste optie. Een andere gebruiksvriendelijke optie is een luchtbed met ingebouwde voetpomp. Zoals de naam al suggereert heb je hier geen externe pomp voor nodig, omdat de pomp al geïntegreerd zit. Wel moet je zelf nog met de voet het luchtbed oppompen en daarna snel de ventielopening sluiten zodat de lucht die je er zojuist ingepompt hebt niet meer kan ontsnappen.
Externe pompen
De pomp is niet altijd ingebouwd. Er zijn ook tal van luchtbedden te koop die ook opgepompt moet worden, maar waarbij je zelf voor de pomp moet zorgen. Dat kunnen verschillende soorten externe pompen zijn. Het meest eenvoudig is de handpomp. Dat is redelijk hard werken, harder dan een bij een voetpomp, wat een alternatieve mogelijkheid is. Ben je niet in staat om zelf je luchtbed op te pompen of ben je gewoon een beetje lui, dan kun je ook nog investeren in een elektrische opblaaspomp die het werk voor je doet.
Interesse in een fijn luchtbed voor thuis om logees te kunnen ontvangen of voor jezelf voor zo comfortabel mogelijk kamperen? Neem eens een kijkje in het assortiment van Heuts.nl. Hier vind je alle hierboven besproken typen luchtbedden en pompen, alles wat je nodig hebt dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten