money geld euro

Eigenaren vakantiehuizen ‘gestraft door de fiscus’ met hogere belastingen

Economiejun 20, 11:00
In dit sociaal-liberale land wordt je als bezitter van een tweede huis, zoals een vakantiehuis, keihard gestraft. Terwijl hardwerkende Nederlanders eindelijk hun welverdiende rust willen nemen in hun eigen vakantiehuis, komt de fiscus met hogere belastingen om de hoek kijken. Het is duidelijk dat afgunst hier een grote rol speelt. Waarom gunt men deze mensen niet een beetje geluk en comfort?
Eigenaren van vakantiewoningen worden nu geconfronteerd met een schrikbarende uitspraak van de Hoge Raad. Deze beslissing pakt vooral slecht uit voor mensen die hun vakantiewoning niet verhuren. De Hoge Raad heeft bepaald dat de waardestijging van vakantiehuizen mag worden gezien als rendement waarover belasting kan worden geheven. Dit betekent dat eigenaren nu een aanzienlijk hogere belastingaanslag op hun mat kunnen verwachten. Het lijkt wel alsof je in dit land wordt gestraft voor je succes en investeringen.
Met deze uitspraak wordt de WOZ-waarde van vakantiehuizen meegenomen in het vermogen, ook al is deze waarde nog niet daadwerkelijk gerealiseerd. Dit voelt als een klap in het gezicht voor hardwerkende Nederlanders die hun spaargeld op een slimme manier willen inzetten. Erik de Pooter zegt het treffend in de Telegraaf: “Als de WOZ stijgt, moet ik daar meer belasting over betalen. Maar het is niet zo dat als die daalt, ik dat geld terugkrijg van de Belastingdienst.” Bovendien mogen verplichte park- en onderhoudskosten niet meer worden afgetrokken van de belasting.
Het is hoog tijd dat de overheid stopt met het straffen van burgers die proberen hun financiële toekomst veilig te stellen. Deze vorm van beleid zorgt ervoor dat de waarde van recreatiewoningen ernstig wordt aangetast en ontmoedigt verdere investeringen in dit segment. Het lijkt wel alsof de politiek geen enkel begrip heeft voor de mensen die hun leven lang hebben gewerkt en nu eindelijk willen genieten van hun welverdiende rust.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
In een tijd waarin we ons zouden moeten richten op economische groei en welvaart voor iedereen, is het onbegrijpelijk dat de overheid juist de mensen straft die bijdragen aan de economie door middel van investeringen. Het is tijd voor een koerswijziging: de belastingdruk op vakantiehuizen moet omlaag, en er moet meer waardering komen voor degenen die hun steentje bijdragen aan de Nederlandse samenleving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten