shutterstock 2097167833

Elektrische auto's vliegen in de fik, schip dat ze vervoert in de hens bij Ameland

Economiejul 26 2023, 10:00
In de buurt van Ameland is een groot schip - de Fremantle Highwaydat maar liefst 2.857 auto's vervoert in brand gegaan. Er wordt van alles gedaan om de brand te blussen, maar in de tussentijd is tenminste één bemanningslid omgekomen. De reden van de brand? Een milieuvriendelijke elektrische auto is geëxplodeerd.
Ons wordt steeds verteld dat elektrisch rijden de toekomst is. Het zou schoon zijn voor het milieu, goed voor het klimaat, en eigenlijk gewoon fantastisch. Nou valt dat sowieso nogal mee als je kijkt naar wat er voor nodig is om de batterijen van dit soort auto's te maken, maar vandaag komt daar nog een ander perspectief bij.
Een schip met bijna 3.000 auto's erop was op weg van Duitsland naar Egypte. Die Duitsers kunnen immers goed auto's maken en in Egypte hebben ze klaarblijkelijk behoefte aan nieuwe auto's. Van de 2.857 auto's op het schip zijn er maar 25 die elektrisch zijn. Je zou denken: als er iets gebeurt met één van die auto's, dan is de kans dat het om een elektrische wagen gaat klein.
Mjah... Toch is dat wat er gebeurd is. De kustwacht moest in actie komen omdat het hele enorme schip - bijna 200 meter lang en meer dan 30 meter breed! -  in de hens staat. "We vermoeden dat de brand is uitgebroken in een elektrische auto," aldus de kustwacht.
Replying to @BNONews

File photo of the cargo ship, the Fremantle Highway. It's reported that an electric car caught fire and the fire spread rapidly. It's feared the vessel may sink. Some crew members were forced to jump into the water but were found by the Coast Guard. Their conditions are unknown.

Image
184
Reply
Al met al werken er 23 mensen op het schip. Verschillende bemanningsleden zijn in het water gesprongen om te ontsnappen aan de vlammen. Minstens één bemanningslid is dood verklaard. Hoe het de overige 22 bemanningsleden vergaat is nog niet geheel duidelijk. Wél weten we dat verschillende bemanningsleden door de kustwacht uit het water zijn gehaald.
"De bemanning heeft geprobeerd de brand zelf te blussen, maar dat lukte niet. De brand breidde zich steeds verder uit, waardoor een evacuatie werd opgestart," aldus de kustwacht. "Helaas is een bemanningslid overleden en zijn er meerdere gewonden."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De Dagelijkse Standaard verzet zich FEL tegen alle idiote klimaatgekte. Wij schrijven open en eerlijk over de nadelen van de obsessie met elektrisch. Daardoor gaan we lijnrecht in tegen de mainstream media - en dus tegen wat veel adverteerders willen. Dit betekent dat we de waarheid over dit soort zaken alleen kunnen vertellen MET JOUW STEUN. Doneer daarom aan DDS, via BackMe, en help ons de klimaatgekke elektrische-obsessie elke keer weer te ontmaskeren!
16 van de bemanningsleden zijn ondertussen al naar een ziekenhuis gebracht. Die waren er dus zo ernstig aan toe dat ze goed onderzocht moesten worden - en mogelijk zelfs aan de medicijnen dan wel machines moesten gaan liggen. Ondertussen wordt gevreesd dat het schip reddeloos ten onder gaat. Die gaat mogelijk dus zinken naar de bodem van de zee daar bij Ameland.
En het begon dus allemaal met een 'veilige' en vooral ook 'heel schone' elektrische auto. Je weet wel, zo'n ding waarvan we steeds vaker horen dat ze exploderen als het wat te warm is of als iets niet helemaal goed in elkaar is gezet; een probleem dat we in het geheel niet hebben bij gewone auto's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten