RoberWillemsenhoreca

GGD begrijpt zorgen van horeca over oneerlijke concurrentie, maar doet niets

Economieaug 09 2022, 18:00
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van 'oneerlijke concurrentie' van de GGD, dat horecapersoneel wegkaapt met een aantrekkelijk salaris. De GGD zegt begrip te hebben voor de positie van KHN, maar verandert niets aan het beleid.
Tijdens de coronacrisis moesten veel horecazaken dicht of op sterk verminderde capaciteit draaien. Het gevolg was duidelijk: werknemers gingen hun heil ergens anders zoeken. De GGD, die volop bezig was met de vaccinatiecampagne en bron- en contactonderzoek, was voor veel mensen dan een bijzonder aantrekkelijk alternatief.
Maar nu het coronavirus in het najaar mogelijk weer op gaat leven, heeft de GGD opnieuw personeel nodig. Horecazaken kunnen maar weinig mensen vinden, mede door de GGD die werknemers wegkaapt. En de horecasector kan niet zomaar de lonen naar hetzelfde niveau brengen als dat van de GGD, want dat zou gigantische prijsstijgingen opleveren. Eigenlijk gaat het hier dus om een overheid die de arbeidsmarkt ernstig verstoort.
Zelf zien ze dat natuurlijk niet zo. De vaccinatiecampagne zou juist heel veel uitval door ziekte hebben voorkomen en dus een groot maatschappelijk probleem hebben getackeld (via RTL Nieuws). Dat besmette werknemers in quarantaine moesten en niet altijd thuis konden werken, laten ze voor het gemak even buiten beschouwing.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als er om de zoveel tijd weer een coronagolf aankomt, of zelfs alleen maar verwacht wordt, dan betekent dat nog meer financiële klappen voor de horecasector. Personeel komt mondjesmaats terug als een coronagolf voorbij is en gaat snel weer terug naar de GGD als er een nieuwe golf aan dreigt te komen. De horeca wordt dan stilgelegd én komt extra moeilijk weer op gang zodra het weer kan. En dat allemaal vanwege een paar prikjes die nou niet bijster veel effect hebben op de inzetbaarheid van personeel (thuiswerkers daargelaten).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten