4568648142 654e89db97 c

Knettergekke linkse haters: 'Bloemen zijn slecht voor het milieu'

Economiesep 03 2022, 18:01
Duitse media berichten dat de Nederlandse bloemenproductie helemaal wegvalt. Dit komt door de hoge energieprijzen. Dieptriest. Zou je denken. Maar extreem-links denkt daar heel anders over. Die vinden dit geweldig. De reden? Bloemen produceren is slecht voor het milieu. 
Volgens Der Spiegel is het steeds moeilijker voor bloemenkwekers in ons land om hun werk te doen. Het is namelijk gewoon veel te duur geworden. Enorm slecht nieuws voor die sector, natuurlijk. En ja, dan hebben we het over een sector die er toe doet.
Snijbloemen tellen mee: er werken alleen al 150.000 mensen in die sector. Dat zijn dus ook 150.000 gezinnen (of daaromtrent) die er voor hun leven van afhankelijk zijn.
Maar heel veel bedrijven worden nu met faillissement bedreigd "omdat ze de verwarming van de kassen niet meer kunnen betalen."
"Nederlandse sierteelt- en bloementelers vrezen voor hun toekomst gezien de torenhoge energiekosten voor het verwarmen van kassen," legt het Duitse magazine uit. "Steeds meer veredelaars hebben al aangekondigd de bedrijfsvoering te staken, faillissement aan te vragen – of in ieder geval tijdelijk het werk te onderbreken in de koude wintermaanden, zo maakte afzetorganisatie Royal Flora Holland vrijdag bekend. Als de gasprijs langere tijd op het huidige hoge niveau blijft, staat het voortbestaan ​​van de hele sector op het spel. Een krimp van de productiecapaciteit zou gevolgen hebben voor de hele branche."
Vreselijk. Misselijkmakend. En het wordt nog erger als je de idiote reactie van links leest op deze ontwikkelingen: 
"Heel goed. De bloemenindustrie is verschrikkelijk voor natuur en milieu."
Nu moet je er even over nadenken hoe knettergek je moet zijn om te zeggen dat het groeien van bloemen slecht is voor "de natuur" (hallo...). Deze mensen zijn echt niet goed bij hun bakkes.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar dan... die toon. "Heel goed." Ze vieren werkelijk feest terwijl het werk van 150.000 mensen in de problemen komt. 150.000 Nederlanders kunnen gewoon werkloos worden op deze manier. Zonder inkomen. Niet in staat rekeningen te voldoen, voedsel te kopen, kleding... niet voor hun gezin kunnen zorgen.
"Heel goed." Want de Klimaatreligie Gaat Boven Alles.
Deze mensen zijn vijanden van het gewone volk - van een ieder die iets van zijn of haar leven wil maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten