shutterstock 1252481464

Ongelooflijk! Huizenprijzen zijn WEER razendsnel aan het stijgen

Economiesep 22 2023, 14:00
Het is nauwelijks te geloven, maar de huizenprijzen zijn WEER aan het stijgen. En niet een beetje ook. Sterker nog, de situatie is zo serieus, dat er min of meer alarm wordt geslagen. Ja, zelfs bij De Telegraaf, de VVD-krant die normaal gesproken toch heel blij is met dit soort economische ontwikkelingen omdat het ervoor zorgt dat een kleine elite huizen kan kopen, en de rest moet huren; precies de bedoeling van de VVD.
Het is weer zover. Voor de derde maand op rij zijn de huizenprijzen gestegen, en wie krijgen de rekening gepresenteerd? Juist, de hardwerkende Nederlandse starters. Terwijl de regeringspartijen zich bezighouden met hun eigen politieke spelletjes, wordt het voor de gewone Nederlander steeds moeilijker om een eigen huis te bemachtigen.
Makelaars melden een toename in het aantal bezichtigingen en kopers die meer dan de vraagprijs betalen. Maar wat doet de regering? Ze slaan alarm over de toevoeging van nieuwe woningen. Het lijkt erop dat de regeringspartijen het liefst zien dat alleen de elite in staat is om een huis te kopen, terwijl de rest van Nederland gedwongen wordt om te huren.
In augustus waren de prijzen van koopwoningen 0,6% hoger dan een maand eerder. Een jaar geleden bereikte de huizenprijs een top van €446.263, maar daarna zagen we een snelle daling door de explosie van de hypotheekrente en energiekosten. Wie is hier verantwoordelijk voor? De regeringspartijen die falen in hun beleid en de gewone burger laten opdraaien voor hun fouten.
Het is duidelijk dat de woningmarkt weer vol in beweging is, maar niet in het voordeel van de starters. Het aantal biedingen boven de vraagprijs is sterk toegenomen, wat aantoont dat de kooplust toeneemt. Maar waar blijven de nieuwe woningen? De nieuwbouw blijft sterk achter, terwijl de bevolking in hoog tempo groeit. En wie zijn daar debat aan? De regeringspartijen die niets doen om de situatie te verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten