313608149 7197d7894b c

Supermarkteigenaar geeft goede voorbeeld en schrapt de btw op groenten en fruit

Economieaug 25 2022, 17:00
De held Bart Groesz eigenaar van de PLUS-supermarkt in Rozenburg schrapt een week lang de negen procent btw op groenten en fruit. Dit is heel fijn voor veel mensen. Door de inflatie is fruit en groente in prijs gestegen. Groensz wil hiermee een signaal afgeven richting Den Haag dat het zo niet verder kan gaan.
Supermarkteigenaar Bart Groesz protesteert hiermee tegen de steeds hogere prijzen in de winkels en de betuttelende regelgeving. Vanaf zondag gaat deze actie van start. De klanten hoeven dan geen btw te betalen. Deze actie kost Groesz geld omdat btw wel gewoon moet afdragen. Wat een held dat hij met deze actie in verzet komt tegen het kabinet dat verantwoordelijkheidsvakantie viert.
Ook vraagt de supermarkteigenaar aan zijn klanten om een petitie te ondertekenen waarin ze het kabinet oproepen om de btw op gezonde voeding te schrappen. Veel klanten klagen tegen hem over de duurdere boodschappen. ,,Ze konden altijd net rondkomen maar komen nu elke maand geld tekort.” Volgens Groesz valt met de btw-verlaging ook het argument weg dat ongezond eten goedkoper is.
Leefbaar Rotterdam heeft grote waardering voor de eigenaar van de PLUS-supermarkt Bart Groesz. ''Hoogste tijd dat de BTW inderdaad wordt verlaagd op groente en fruit. Als partij hebben wij meermaals gevraagd om te lobbyen in Den Haag om hier druk achter te zetten. Gezond eten moet ook betaalbaar zijn!'', aldus Leefbaar Rotterdam.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hopelijk gaan meer supermarkten deze sympathieke actie steunen. Hiermee geef je een signaal af in Den Haag dat het niet zo langer kan. Het meest bizarre is nog wel dat het Europees Parlement in 2019 voor een verlaging van de btw op groenten en fruit om gezonde voeding heeft gestemd. Maar het kabinet maakt hier geen gebruik van. Dit laat nogmaals zien dat dit een kabinet is van Nederlandhaters.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten