winkelstraat in hoog catharijne

Zware tol voor mkb-ondernemers: Coronaschuld leidt tot faillissementen in verschillende sectoren

Economiejul 13 2023, 13:00
De situatie is ronduit ontmoedigend voor ondernemers die nog altijd worstelen met hun coronaschuld. Velen van hen zwijgen in stilte, terwijl hun schuldenlast zwaarder en zwaarder wordt. Hoewel ze tot augustus uitstel hebben gekregen voor de terugbetaling, stijgt het aantal faillissementen gestaag. Met name de horeca, industrie en detail- en groothandel worden zwaar getroffen. Gisteren schreef DDS dat faillissementen in Nederland vorige maand met 19% waren gestegen. De grote oorzaak hiervan lijkt nu het terugbetalen van de Coronaschuld te zijn aan de overheid.
Deze bedrijven, die al maandenlang vechten om het hoofd boven water te houden, worden nu geconfronteerd met de harde realiteit van toenemende faillissementen. Het is een bittere pil om te slikken voor de ondernemers die met zoveel passie en toewijding hun bedrijf hebben opgebouwd, maar die nu ten onder dreigen te gaan aan de gevolgen van de coronacrisis.
De coronaschuld blijft als een donkere wolk boven het midden- en kleinbedrijf hangen. Meer dan 50.000 bedrijven hebben nog geen enkele aflossing kunnen doen, en hun situatie wordt met de dag nijpender schrijft het FD. Ze worden geconfronteerd met een opeenstapeling van financiële problemen: rente die blijft stijgen, hoge lonen en hoge inkoopkosten. Voor deze ondernemers lijkt er geen licht aan het einde van de tunnel te zijn.
Het is schrijnend om te zien hoe deze faillissementen het resultaat zijn van een combinatie van factoren die buiten de controle van de ondernemers liggen. Ze hebben gevochten om hun bedrijf overeind te houden tijdens de lockdowns en de economische neergang, maar nu lijken ze te bezwijken onder de last van hun schulden.
De overheid heeft beloofd om steun te bieden aan bedrijven tijdens de coronacrisis, maar de realiteit is dat veel ondernemers nog steeds in de kou staan. De belastingschuld hangt als een molensteen om hun nek, terwijl ze wanhopig proberen om hun hoofd boven water te houden.
Het is van cruciaal belang dat er actie wordt ondernomen om deze ondernemers te ondersteunen en te helpen bij het terugbetalen van hun schulden. Het is tijd voor de overheid om de hand uit te steken en te zorgen voor een realistische oplossing die het voortbestaan van deze bedrijven waarborgt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Deze faillissementen zijn een trieste herinnering aan de verwoestende impact van de coronacrisis op de economie en op het leven van vele ondernemers. Het is een harde les over de kwetsbaarheid van het midden- en kleinbedrijf en de noodzaak van adequate steunmaatregelen in tijden van crisis. Laten we hopen dat er snel concrete stappen worden genomen om deze ondernemers te helpen en te voorkomen dat nog meer bedrijven hun deuren moeten sluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten