screen shot 2022 09 20 at 10

Is de EU de grootste verspreider van desinformatie? FVD Europarlementariër Marcel de Graaff denkt van wel

EUokt 19 2023, 15:00
Tijdens een debat gisteren in het Europees Parlement heeft Marcel de Graaff, de Europarlementariër van FVD, geen blad voor de mond genomen over de beklemmende houding van de EU tegenover Twitter en andere sociale media. In plaats van zich te richten op echte problemen, lijkt de EU nu te denken dat ze de hoeder zijn van 'ware' informatie op platforms zoals X.
Terwijl de spanningen tussen Israël en Hamas escaleerden, vroeg Commissaris Thierry Breton aan technologiegigant Elon Musk om zogenaamde "desinformatie" op het platform X aan te pakken. Toen Musk om specifieke details vroeg, werd het doodstil aan de kant van de EU.
De Graaff verwoordde de zorgen van zijn partij toen hij deze nieuwe desinformatie verordening bekritiseerde als "een totalitair en paternalistisch middel". In feite probeert de EU met deze verordening alle afwijkende meningen de mond te snoeren door middel van astronomische boetes, vindt de FVD'er.
De ironie is dat, aldus De Graaff, de overheid zelf al jarenlang de grootste verspreider van desinformatie is. Of het nu gaat om zaken als massa-immigratie, klimaatverandering of de recente gebeurtenissen in Israël en Hamas; de EU lijkt meer geïnteresseerd te zijn in het onderdrukken van kritiek dan in het waarheidsgetrouw informeren van haar burgers.
De Graaffs slotopmerking was de kers op de taart: hij eiste dat de Commissie eerst transparantie biedt inzake de relatie en communicatie tussen EU-bobo's en Big Business.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Je kunt de bijdrage van de Graaff hier bekijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten