shutterstock 145861079

Klimaatdictatuur bij de ECB: "Niet groen, dan ongewenst"

EUfeb 16 , 15:30
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zich officieel bij de klimaatgekte aangesloten, zo blijkt uit recente uitspraken van ECB-directielid Frank Elderson. In een verbijsterende move heeft Elderson zijn personeel laten weten: "Als je niet groen bent, ben je niet langer gewenst. Ik wil deze mensen niet meer." Hiermee bevestigt de ECB dat ze niet langer een onpartijdige financiële instelling is, maar een politieke actor die zich volledig heeft overgegeven aan de groene waanzin.
Europarlementariër Michiel Hoogeveen van JA21 heeft deze kwestie terecht aangekaart bij ECB-president Christine Lagarde, die verrassend genoeg haar collega steunt. Lagarde's verdediging spreekt boekdelen: ze beweert diversiteit in alle vormen te waarderen, inclusief "diversiteit van denken". Toch lijkt deze 'diversiteit' niet te gelden voor medewerkers die kritisch staan tegenover het groene evangelie. De hypocrisie is oorverdovend.
De klimaatobsessie heeft nu de hoogste echelons van de Europese financiële macht bereikt, met ECB-officials die openlijk pleiten voor een beleid dat lijnrecht tegen het principe van diversiteit en vrije meningsuiting ingaat. Het is een schrikwekkend voorbeeld van hoe ver de klimaatideologie is doorgedrongen in instituties die onze economieën besturen. Deze instituten zouden zich moeten richten op economische stabiliteit en groei, niet op politieke agenda's.
Waar eindigt dit? De ECB bevindt zich op een gevaarlijk pad, waarbij financiële beslissingen niet langer gebaseerd zijn op economische rationaliteit, maar op een politieke agenda die gedreven wordt door klimaatactivisme. Dit is niet alleen een bedreiging voor de diversiteit van meningen binnen de ECB, maar ook voor de Europese economieën die afhankelijk zijn van een onpartijdige centrale bank.
Het autoritaire leiderschap en groepsdenken dat nu tentoongespreid wordt door de ECB is niet alleen kwalijk, maar ronduit gevaarlijk. Het zet de deur open voor een toekomst waarin financiële instellingen als instrumenten worden gebruikt om politieke conformiteit af te dwingen. Dit is een wake-up call voor iedereen die gelooft in de principes van vrijheid, diversiteit en economische rationaliteit.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Waarom accepteren we dat financiële instituten zoals de ECB zich bemoeien met politiek gedachtengoed? Sinds wanneer is het normaal dat de financiële ruggengraat van Europa zich overgeeft aan ideologische grillen? Het is tijd om vraagtekens te zetten bij deze ontwikkeling en ons uit te spreken tegen de klimaatdictatuur die zich een weg baant door onze instituties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten