eu and slovakia flags

Slowakije voegt zich bij buurlanden met grenscontroles wegens toenemende illegale migratie

EUokt 04 2023, 18:00
In een tijd waarin illegale migratie voor veel Europese landen een groeiende zorg is, zien we dat Slowakije nu ook de handen ineen slaat met zijn buurlanden. Ze hebben besloten om tijdelijke grenscontroles in te voeren in het grensgebied met Hongarije, in navolging van soortgelijke stappen die eerder werden gezet door Tsjechië, Polen en Oostenrijk.
De reden voor deze beslissing is duidelijk: in 2021 zijn bijna 40.000 migranten het land binnengekomen, voornamelijk komen uit het Midden-Oosten en Afghanistan. Veel van hen zijn onderweg naar West-Europa. Het aantal migranten in september alleen al was vergelijkbaar met het totale aantal dat gedurende heel 2022 werd geregistreerd. Het is begrijpelijk dat de Slowaakse autoriteiten zich zorgen maken over de beheersbaarheid van deze situatie.
Slowakije maakt net als Nederland deel uit van het Europese Schengengebied. Daar kunnen reizigers normaal gesproken vrij rondreizen zonder grenscontroles. Het invoeren van grenscontroles is hier alleen toegestaan in uitzonderlijke omstandigheden. Deze uitzonderlijke maatregelen benadrukken de ernst van de situatie en het belang van gecoördineerde actie in heel Europa.
Het is bemoedigend om te zien dat een aantal Oost-Europese landen vastbesloten zijn om illegale migratie aan te pakken. Ze begrijpen de complexiteit van deze uitdaging en nemen het voortouw in het beschermen van hun grenzen. Dit toont aan hoe Europese landen hun soevereiniteit kunnen handhaven en tegelijkertijd effectief kunnen samenwerken om gemeenschappelijke problemen aan te pakken.
De recente verkiezingen in Slowakije lijken ook een verandering in het migratiebeleid van het land te markeren. Dit biedt hoop voor degenen die pleiten voor een veilig en goed beheerd migratiebeleid in Europa. Laten we de landen die zich steeds meer verzetten tegen "Brussel" en een eigen koers varen, koesteren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten