shutterstock 2326135885

Telegraaf: 'Horner stuurde seksuele appjes naar vrouwelijke medewerkster'

Formule 1feb 17, 9:00
Bij De Telegraaf weten ze het dit keer zeker. De aantijgingen tegen Christian Horner, teambaas van het Formule 1 team van Max Verstappen, zijn echt serieus. Red Bull wil hem dumpen omdat hij ze appjes in handen hebben waaruit blijkt dat hij met grote regelmaat seksueel getinte appjes stuurde naar een vrouwelijke medewerkster. Hij zou dit gedaan hebben over een vrij lange periode. Wat dat ook moge betekenen.
De Telegraaf roept natuurlijk om het hoofd van Horner. Dat doet de krant al vanaf het begin. Dat is significant omdat De Telegraaf erom bekendstaat dat het goed contact heeft met 'Kamp Verstappen.' Horner en Jos Verstappen zouden al een tijdlang ruzie met elkaar hebben. Dan is het niet zo heel gek dat De Telegraaf de aanval op hem opent en hem probeert uit te schakelen.
Hoewel er bij het begin vooral heel veel geroddel was beweert De Telegraaf nu echt dan appjes in handen te hebben waaruit blijkt dat Horner zich ernstig misdragen heeft. De vrouw om wie het gaat zou naar de rechter gestapt zijn. Horners advocaat heeft haar 650.000 pond geboden om deze zaak stilletjes te beëindigen, maar daar is ze niet mee akkoord gegaan.
Ze wil dus meer geld zien. En niet een beetje meer ook. Deze vrouw gaat voor de miljoenen.
Natuurlijk is het ongelooflijk triest dat een man als Horner zich blijkbaar niet kon inhouden en voor vrouwelijk schoon gevallen is. Hij is extreem succesvol. Hij woont in een schitterende woning, een boerderij eigenlijk. Zijn vrouw is bloedjemooi en ook nog eens een wereldster (Geri Halliwell van de Spice Girls). En dan heeft hij ook nog eens een kind met haar.
Het is zo dóm om je dan toch te laten gaan - zéker op het werk.
Aan de andere kant heeft De Telegraaf het erover dat Horner de vrouw in kwestie over een behoorlijk lange periode seksueel getinte appjes gestuurd zou hebben. Dat is interessant. Waarom zou hij dat doen als zij daar verder niet op inging? Of is er sprake van geflirt geweest tussen beide kanten? Met 'kritiek' omdat Horner de baas is en we tegenwoordig allemaal moeten vinden dat een baas geen relatie mag hebben met, en niet mag flirten met, een ondergeschikte?
(Interessant trouwens dat in het verleden heel veel romantische films juist over dat scenario gingen)
Als het over een lange periode ging en zij erin meeging, dan is de vraag: waarom heeft ze zich nu dan opeens tegen hem gekeerd? Ik weet dat we mannen als Horner van de Woke-sekte direct moeten afmaken, maar daar doe ik niet aan mee. Ja, hij heeft blijkbaar gezondigd - hoewel niet in daad, maar alleen in woord. Dat is niet goed. Maar dat is in eerste instantie vooral een issue tussen hemzelf, de vrouw, zijn echtgenote, en God. Wij hebben daar verder niets mee te maken - en het bedrijf Red Bull eigenlijk ook niet zo heel veel, aangenomen dat het wederzijds was en hij de vrouw niet tegen haar wil in heeft lopen stalken.
Opvallend is daarbij dat De Telegraaf ineens dit meldt helemaal aan het einde van het verhaal over Horner:

Daarnaast zijn ook de ogen bij de Amerikaanse sporteigenaren van Liberty Media – sinds 2016 voor vier miljard euro eigenaar van de Formule 1 – ook gericht op de kwestie en de afhandeling daarvan, net als Red Bulls grote, Amerikaanse sponsoren Oracle en Ford.

Juist in de Verenigde Staten liggen dit soort zaken rond multinationals en wereldbekende sportmerken extra gevoelig.

Dat is overduidelijk een dreigement. Wil de krant Horner dan zó graag weg hebben? Een man die zich keihard heeft ingezet voor Red Bull Racing, al 20 jaar lang, die 4 keer kampioen is geworden met Vettel en daarna 3 keer met Verstappen?
Opvallend. Je gaat bijna denken dat De Telegraaf bezig is met een aanslag te plegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten