150538

Tom Egbers laat zich niet aan de kant zetten na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

Mediamrt 18 2023, 9:00
In een recente uitzending van Khalid & Sophie reageerde Tom Egbers op beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn tijd bij NOS Studio Sport. Egbers erkende dat hij zich tijdens zijn huwelijk schuldig heeft gemaakt aan "meerdere duistere periodes" en dat hij meerdere "buitenechtelijke escapades" heeft gehad, waaronder een affaire met een vrouw op de redactie in 2005 die drie jaar duurde.
Zo leerde hij in 2005 inderdaad een vrouw kennen op die redactie. Het klinkte, hij bracht haar regelmatig naar huis omdat ze dicht bij elkaar woonden... en van het één kwam het ander. Maar hij ontkent dat hij de vrouw feitelijk met de dood bedreigde toen het uit was. Wel zegt hij dat hij haar "de as van het kwaad" genoemd heeft.
Egbers verzette zich tegen de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, maar erkende dat hij in zijn carrière fouten heeft gemaakt. Maar iedereen maakt fouten, is zijn visie, en hij laat zich "na vier decennia [niet zomaar even'] bij het grofvuil" zetten.
De afgelopen jaren hebben we gezien dat mensen die beschuldigd worden van grensoverschrijdend gedrag al bij voorbaat schuldig bevonden worden. Dat is een heel gevaarlijke situatie. Hele levens kunnen er namelijk (onterecht) door vernietigd worden. Egbers heeft het recht om zijn kant van het verhaal te geven en uit te leggen in hoeverre hij vindt dat hij te ver is gegaan.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag zijn ernstig en moeten serieus worden genomen. Het is echter ook belangrijk om het principe van onschuldigheid te behouden totdat het tegendeel is bewezen. Want laten we niet vergeten dat bij een 'schuldig' oordeel een man als Egbers eigenlijk alles kan verliezen in zijn leven: zijn baan en, door stress over de aantijgingen, zijn huwelijk ook nog eens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten