screen shot 2023 03 18 at 103200

Nederlandse Boksbond schaadt reputatie met uitsluiting van getalenteerde boksster omdat ze 'meedoet aan WK'

sportmrt 18 2023, 10:00
Een schandaal treft de Nederlandse bokswereld nadat de Nederlandse Boksbond (NBB) bokstalent Megan de Cler uit de bond heeft gezet vanwege haar deelname aan het WK boksen in New Delhi. De reden voor haar uitsluiting is dat de organisatie van het WK atleten uit Rusland en Wit-Rusland toestaat om onder hun eigen vlag te strijden, wat door de NBB als onacceptabel wordt beschouwd.
Het recente nieuws over de Nederlandse Boksbond (NBB) die bokstalent Megan de Cler uit de bond heeft gegooid vanwege haar deelname aan het WK boksen in New Delhi, heeft de Nederlandse sportwereld geschokt. Dit incident is een trieste afspiegeling van de politieke problemen die momenteel in de wereld spelen.
Het feit dat de organisatie van het WK atleten uit Rusland en Wit-Rusland toestaat om onder hun eigen vlag deel te nemen, lijkt geen probleem te zijn voor de meeste mensen. Deze atleten hebben immers niets te maken met de oorlog in Oekraïne en verdienen het recht om te strijden voor hun land. Echter, de Nederlandse boksbond denkt hier anders over en beschouwt alles wat Russisch is als slecht als de nazi's en moet daarom in de ban.
Wat het nog erger maakt, is dat De Cler ervoor koos om bij het WK uit te komen onder een "neutrale" vlag, omdat ze waarschijnlijk al wist dat de Nederlandse boksbond niet zou instemmen met haar deelname. Het is jammer dat een getalenteerde 19-jarige boksster nu het slachtoffer is geworden van een politiek steekspel tussen verschillende partijen.
De reactie van de voorzitter van de NBB, Boris van der Vorst, is verre van acceptabel. Hij zegt "lichtelijk verbijsterd" te zijn dat een bokser wil boksen, en roept ook nog eens dat zij "zich tot inzet maakt van een politiek steekspel." Maar de enige politieke spelletjes die hier worden gespeeld, zijn die van de Nederlandse boksbond.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is duidelijk dat deze beslissing niet alleen Megan de Cler heeft getroffen, maar ook de Nederlandse bokswereld. Door zo'n beslissing te nemen, zet de boksbond zichzelf buitenspel en laat het zien dat het meer bezig is met politieke kwesties dan met het ondersteunen van haar eigen atleten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten