Image2

Kamikaze-actie BVNL heeft FVD een zetel gekost - en Van Haga niets opgeleverd

Politiekmaa 18 2023, 11:00
Bij de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen woensdag slaagde BVNL er op geen enkele manier dan ook in om ook maar érgens een zetel te bemachtigen. Het enige effect dat BVNL heeft gehad is dat de partij voorkomen heeft dat FVD drie zetels kon halen in de Eerste Kamer. Dit terwijl Wybren van Haga voor het overgrote deel voor dezelfde dingen staat als zijn oude partij. Het bewijst maar weer dat BVNL één grote kamikaze-actie was en is.
Na de verkiezingen van 2021 was Wybren van Haga heel kort even heel populair. Hij en Thierry Baudet leken op ongeveer net zoveel steun van FVD-stemmers te kunnen rekenen. De twee mannen vormden een succesvol tandem.
Maar toen er iets getweet werd over de Tweede Wereldoorlog en er een klein akkevietje was kreeg Van Haga direct koude voetjes. Hij splitste zich af en nam zelfs twee andere Kamerleden (Hans Smolders en Olaf Efraïm, met zich mee.
Na hun afsplitsing zetten de drie heren een eigen partij op; een partij die luistert naar de toch niet echt inspirerende naam BVNL. Ze dachten dat BVNL FVD kon worden maar dan zonder de rellen, zonder de demonisering.
Nou, dat is natuurlijk gewoon mislukt. Want als er al over BVNL gesproken wordt, dan is dat steevast op dezelfde beledigende manier als men over FVD spreekt. En wat nog belangrijker is, BVNL vervult electoraal geen enkele positieve functie.
Dat was het beste te zien bij de Provinciale Statenverkiezingen van afgelopen woensdag. BVNL deed op veel plekken mee. Maar de partij haalde nergens een zetel. Niet in de Eerste Kamer, en zelfs niet eens in de Staten van deze of gene provincie.
BVNL stond overal met lege handen.
Maar ondertussen zorgde de partij er wel voor dat de partij op wie BVNL zoveel probeert te lijken - FVD - overal net een zetel extra misliep, zowel in de Provinciale Staten als in de Eerste Kamer:
Als BVNL niet had meegedaan dan had FVD 3 zetels gepakt in de Eerste Kamer, en overal in het land ook nog eens meer zetels in Provinciale Staten. Dit had het echte oppositiegeluid sterker gemaakt en meer gelegenheid gegeven om de waarheid over waar we naartoe gaan te exposen.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de rol die BVNL heeft gespeeld na 2021 met de luidruchtige afsplitsing die FVD natuurlijk sowieso zetels en stemmen kostte.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wybren van Haga kan een sympathieke man zijn. Maar BVNL als project is werkelijk één groet kamikaze-actie. De enigen die ervan profiteren zijn de kartelpartijen. De mensen die werkelijk oppositie willen voeren worden er, helaas, alleen maar door ondermijnd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten