pieter omtzigt 9o1a6908

Omtzigt wordt opgeroepen kleur te bekennen en zich aan te sluiten bij BBB

Politiekmrt 18 2023, 12:00
Nu de Provinciale Statenverkiezingen en Eerste Kamerverkiezingen achter de rug zijn, is het tijd voor onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt om kleur te bekennen. Dat is de mening van Paul Verburgt, die dit schrijft op de website Wynia's Week. Verburgt stelt dat de overwinning van BBB ervoor heeft gezorgd dat het kabinet onhoudbaar is geworden en dat de spanningen intern toenemen. Verburgt roept Omtzigt op om niet langer aan de zijlijn te staan en iets te doen als hij in de Kamer wil blijven.
Omtzigt zou ofwel een eigen partij moeten oprichten of zich moeten aansluiten bij een andere partij die bij hem past, volgens Verburgt. Omdat het oprichten van een eigen partij niet eenvoudig is en er in het drukbevolkte partijlandschap nauwelijks een gat is dat Omtzigt zou kunnen vullen, is aansluiting bij een bestaande partij de beste optie. Verburgt stelt dat de beste optie voor Omtzigt aansluiting bij BBB is.
Omtzigt is voor BBB-leider Van der Plas een aantrekkelijke kandidaat om in huis te halen. In peilingen is Omtzigt goed voor 26 zetels, hoewel deze deels van BBB afkomstig zijn. Verburgt denkt dat BBB en Omtzigt samen nog meer zetels kunnen binnenhalen vanwege hun aantrekkingskracht. Zelfs zonder JA21 zouden 45 zetels mogelijk moeten zijn. Dit zou de politiek op zijn kop zetten en een adequaat antwoord zijn op de grote onvrede die al jaren in het land bestaat, aldus Verburgt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De oproep van Verburgt aan Omtzigt om kleur te bekennen, zal de komende tijd ongetwijfeld tot veel speculatie leiden. Omtzigt heeft in het verleden laten zien dat hij vasthoudend is en zijn eigen weg gaat. Het is nog maar de vraag of hij zich zal aansluiten bij BBB of voor een andere weg zal kiezen. De politieke toekomst van Omtzigt is hoe dan ook een belangrijk onderwerp voor de Nederlandse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten