rutte

BBB's van der Plas ontmoet premier Rutte: gaat ze haar beloftes inlossen?

Politiekmrt 18 2023, 8:00
De BoerBurgerBeweging (BBB), geleid door Caroline van der Plas, heeft de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen een indrukwekkende overwinning behaald. De partij werd in alle provincies de grootste partij en zorgde daarmee voor een schokkend resultaat. Dit was een duidelijk signaal van de kiezers dat er behoefte is aan verandering.
Naar aanleiding van dit resultaat heeft premier Rutte aangegeven dat hij de verkiezingsuitslag serieus neemt en openstaat voor gesprekken met BBB. "Ik wil haar feliciteren, en dan kan het zomaar zijn dat we in gesprek gaan over een aantal actuele politieke dossiers", aldus Rutte.
Tijdens de campagne heeft Van der Plas zich sterk gemaakt voor de belangen van boeren en het platteland. Het is van groot belang dat de stem van de boeren en burgers in Den Haag wordt gehoord en dat er concrete stappen worden genomen om hun belangen te behartigen. Als Van der Plas dat politieke spel niet goed speelt zullen boeren en plattelanders zich voor de zoveelste keer onbegrepen voelen. En dat gaat een enorme impact hebben op de maatschappij.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De ontmoeting tussen Rutte en Van der Plas biedt een kans voor BBB om hun standpunten en ideeën onder de aandacht te brengen en te bespreken hoe ze deze kunnen omzetten in concrete acties. Het is nu aan Van der Plas en haar partij om te laten zien dat ze niet alleen een goed verhaal hebben voor de verkiezingen, maar dat ze daadwerkelijk in staat zijn om veranderingen door te voeren. ... En dat ze niet slechts uitstel van executie willen voor boeren, maar vrijspraak. Want als ze samen een plan maken om de boerenstand in 2035 alsnog af te maken, tja, dan is het platteland natuurlijk niets opgeschoten met de klinkende overwinning van BBB.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten