Frans Timmermans reageert op verkiezingswinst van BBB en benadrukt belang van Europese regels bij oplossingen voor stikstofcrisis

Frans Timmermans reageert op verkiezingswinst van BBB en benadrukt belang van Europese regels bij oplossingen voor stikstofcrisis

PvdA’er Frans Timmermans heeft gereageerd op de verkiezingsuitslag van afgelopen week, waarbij de politieke partij van Caroline van der Plas (BBB) een monsterzege behaalde. Volgens Timmermans is het voornamelijk een proteststem en dat het een signaal is aan de politiek dat er iets moet veranderen.

Hoewel BBB bekend staat om hun pro-boerenstandpunt, wil Timmermans niets weten van een kloof tussen stad en platteland. Volgens hem was het resultaat voor BBB ook goed in de stad en heeft de uitslag zich niet vertaald naar een “xenofobische vorm”. De Klimaatpaus ging kort in op de politieke wensen van BBB met betrekking tot Europese natuur- en milieuregels. Volgens Timmermans gaat de Europese Commissie er alles aan doen om te helpen bij het vinden van de beste oplossingen voor de bescherming van de natuur, het milieu en perspectief aan boeren, in het bijzonder jonge boeren. Het lijken mooie woorden maar uiteindelijk zal er vanuit Europa gewoon beleid worden gevoerd waar ook de monsterzege van BBB weinig tegen kan doen.

De vraag is nu of politieke partijen kunnen samenwerken om oplossingen te vinden waar ook de boeren tevreden mee kunnen zijn. Met de enorme zege van BBB is er een goed en duidelijk signaal afgegeven maar of het ook iets gaat veranderen moet nog maar blijken. Geluiden vanuit het kabinet en nu dus ook vanuit Europa doen vermoeden dat het nog knap lastig wordt om de kabinetsplannen van tafel te vegen. Stikstofminister van der Wal gaf eerder al aan het stikstofbeleid gewoon door te gaan voeren.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Lees meer over:
BBB Stikstof Frans Timmermans

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties