120320021848 israel loves iran 1 vertical gallery

Israëliërs en Iraniërs het roer om in Brussel: samen op pad voor vrede en solidariteit

Midden-Oostenokt 19 2023, 16:00
In een tijd waarin het Midden-Oosten vaak wordt geassocieerd met conflict, spanning en vijandigheid, is er eindelijk een sprankje hoop te bespeuren. Israëliërs en Iraniërs hebben de handen ineen geslagen voor iets wat we zelden zien: een demonstratie voor vrede en solidariteit. Op donderdag 26 oktober zullen ze samen in Brussel bij het Europees Parlement demonstreren, een krachtig signaal naar de wereld dat niet iedereen zich laat leiden door de haatzaaierij van extremistische leiders.
Afshin Ellian, altijd scherp in zijn observaties en niet bang om tegen de stroom in te gaan, is terecht verheugd over deze ontwikkeling. Hij benadrukt hoe uniek en betekenisvol deze gezamenlijke demonstratie is: "Dit is uniek: in plaats van haatpropaganda van ayatollahs willen Iraniërs vriendschap en dialoog." Het is duidelijk dat de gewone mensen in zowel Iran als Israël snakken naar vrede en dat ze de destructieve retoriek van de ayatollahs meer dan zat zijn. Dat in Iraniërs in het buitenland gaan demonstreren voor vrede met Israël en daarmee de ayatollahs trotseren is niet zonder gevaar. De Iraanse geheime dienst is in het buitenland actief om dissidenten uit te schakelen.  
Dit evenement is een duidelijke mokerslag in het gezicht van de ayatollahs en hun volgelingen. Terwijl zij vasthouden aan hun ouderwetse, destructieve ideologieën, laten gewone burgers uit Iran en Israël zien dat zij een andere toekomst voor ogen hebben: een toekomst van vriendschap, dialoog en wederzijds respect.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is te hopen dat deze demonstratie de start is van een bredere beweging voor vrede in de regio. Het Midden-Oosten heeft al te lang geleden onder conflict en vijandigheid. Dit initiatief laat zien dat de mensen daar, ongeacht hun afkomst of religie, samen kunnen werken aan een betere toekomst. En daar kan de rest van de wereld nog een voorbeeld aan nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten