shutterstock 2297642495

LOL! Sergio Perez 'heeft heel hard gewerkt in de simulator,' zegt Christian Horner: 'Dat doet hij anders nooit'

sportokt 19 2023, 16:30
Christian Horner, de grote baas van Red Bull Racing, wilde vandaag iets positiefs zeggen over Sergio Perez, de tweede coureur van het Formule 1 team die nu al maandenlang teleurstelt. Alleen was zijn uitspraak per ongeluk alles behalve positief. Horner zei namelijk dat Perez voor het eerst veel tijd heeft besteed... in de simulator. "Dat is niet iets dat hij in het verleden gedaan heeft." Uh wat?
Perez ligt de laatste tijd onder vuur. Dat is niet zo gek. De man maakt er namelijk een enorme puinhoop van. Terwijl Max Verstappen in bijna elke race naar de winst rijdt - en in bijna elke kwalificatie naar pole position - blijft Sergo Perez ver achter. In kwalificatie moeten we God op onze blote knieën danken als hij in de top 10 komt, en in de race zijn we zogenaamd heel blij als hij niet lager dan 7e eindigt. En zelfs dat lukt hem maar zelden.
Zo'n man hoort natuurlijk niet thuis bij Red Bull. Dat kan een maandje duren, zo'n issue, maar als het drie of vier maanden duurt weet je: deze gast moet lekker naar een ander team verhuizen.
Intern is die discussie ook losgebarsten bij Red Bull. Er wordt gezegd dat het tweede Red Bull-stoeltje op de tocht staat. Als Perez zich niet verbetert wordt hij teruggezet naar AlphaTauri aan het begin van 2024. Daniel Ricciardo neemt dan zijn bolide over bij Red Bull, het grote zusterteam van AT.
Als gevolg hiervan heeft Perez blijkbaar besloten om zich dan toch maar te verbeteren. Nou ja, om dat te proberen - in ieder geval. Hij is hard aan het oefenen in de simulator. Jawel, de Mexicaanse coureur is echt aan zichzelf aan het werken.
Christian Horner - teambaas van Red Bull - is daar blij mee. Of, nou ja, hij pretendeert dat in ieder geval te zijn. Aan internationale media laat hij weten: "Hij [Perez, red.] is vorige week drie dagen actief geweest in de simulator, iets dat hij voorheen niet gedaan heeft. Drie dagen achter elkaar om hem te helpen het probleem te ontdekken..."
"Ik denk dat hij geweldige vooruitgang heeft geboekt dus hopelijk gaan we dat dit weekeinde zien [bij de Grand Prix in Austin, red.]. Hij doet meer dan gewoon is, wat ontzettend belangrijk is," aldus Horner.
Uh. Wacht even. Hij maakt er al maanden een puinhoop van, maar is nu pas voor het eerst echt gaan testen in de sim? En dan moeten wij heel blij klappen? Een staande ovatie geven omdat Perez eindelijk iets doet waaruit blijkt dat hij zijn baan toch wel een beetje, iets van, misschien, toch wat serieus neemt?
Wat een beschamende vertoning zeg. Perez had al na twee slechte Grand Prix in dat ding moeten zitten. Dat hij dat nu pas gedaan heeft is niet een teken dat hij 'het serieus neemt,' maar dat hij lui tot en met is. Dat Horner daar trots op zegt te zijn is ronduit verbazingwekkend - of, nou ja, waarschijnlijk is het natuurlijk gewoon onzin van hem, maar voelt hij druk om zijn driver te verdedigen. Zelfs nu.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten