Brussel: vaderlandshatende agent die doodleuk informatie lekte aan terreurverdachten opgepakt

Brussel: vaderlandshatende agent die doodleuk informatie lekte aan terreurverdachten opgepakt

Een stuk ongeluk dat cruciale informatie over anti-terreuroperaties doorgaf aan potentiële terroristen is eindelijk tegen de lamp gelopen.

Als ongewenste gastheer van de aanslagen op vliegveld Zaventem weten de Belgen maar al te goed hoe het is om te lijden onder terreur in eigen land. 32 onschuldige burgers kwamen er die dag om door het geweld van extremistische moslims, die hun ongenoegen met het Westen enkel wisten te communiceren middels explosieven. Tel daarbij op dat in het Brusselse Molenbeek talloze haatbaarden wonen, en je hebt een land dat er goed aan doet om die gekken het vuur constant aan de schenen te leggen.

Dan schiet het natuurlijk niet op als nota bene een agent dat soort pogingen gaat zitten dwarsbomen.

Momo E.S. - een Belg met, totaal irrelevant en toevallig, Noord-Afrikaanse migratieachtergrond - hield al vóór de Brusselse aanslagen van 2016 contact met de broer van één van de aanslagplegers, en is dat steeds blijven doen. Hij zou hierbij anti-terreuroperaties stevig hebben verstoord door zijn 'contacten' te Whatsappen met het waar en wanneer van de invallen: daar zal menige plofbaard uiteraard dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Meneer is op één of andere manier nu toch tegen de lamp gelopen, en maandag al opgepakt wegens corruptie en het schenden van zijn beroepsgeheim. Dat is wat mij betreft nog vééls te soft: medewerking verlenen bij het plannen en misschien wel uitvoeren van een terreuraanslag lijkt mij meer in de buurt komen.

Deze gek zal weinig kwaad meer kunnen doen, maar hoe zit het met vele anderen die hun loyaliteit aan België - of Nederland, of Duitsland, of welk Europees land dan ook - niet op een hoog pitje hebben staan? Gaan wij daar eindelijk een stappen tegen ondernemen? Het wordt zo langzamerhand wel eens tijd daarvoor, als we nog enige kans willen hebben op een goede afloop van deze inktzwarte periode van onze geschiedenis.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties