Christenen maken zich grote zorgen om Pokémon Go. Is het 'occult' of aanwijzing voor 'einde der tijden'?

Geen categoriejul 12 2016, 21:00
Alhoewel Pokémon Go een wereldwijde rage is, zijn niet alle aardbewoners even gelukkig met het smartphone-spelletje. Onder hen in ieder geval een flinke groep behoudende christenen.
Er is momenteel geen rage die groter is dan Pokémon Go, maar niet iedereen is overtuigd van het spelletje. Enkele conservatieve christenen krabben zich achter de oren, en hebben zo hun twijfels bij het door Nintendo op de markt gebrachte spelletje dat mensen de straat (en het water) opstuurt. Dat blijkt in ieder geval uit een artikel in het Reformatorisch Dagblad van vandaag, waar redacteuren voor de achterban het fenomeen Pokémon Go pogen uit te leggen. Met een vijftal vragen en antwoorden - waaronder Is Pokémon zonder risico’s? - legt de christelijke krant uit dat het spel fysiek gevaar kan opleveren als je niet uitkijkt terwijl je Pikachu en z'n vriendjes probeert te veroveren.
Maar het gevaar kan volgens het Reformatorisch Dagblad ook spiritueel van aard zijn, zoals blijkt uit één van de vragen:

"Is Pokémon een occult spel?

Dat is te veel gezegd. Toch waarschuwt de Vereniging Bijbel en Onderwijs voor het spel, omdat het kinderen vertrouwd maakt met mythische wezens, het aanzet tot vechten en verslavend werkt."

Wie zich echter voorzichtig uitdrukken over het spel, zijn de doopsgezinden van de Westboro Baptist Church. Deze kerk staat bekend om hun vrij apocalyptische visie op de aarde en de mensheid (God haat alles en iedereen), en aanhangers van deze kerk zijn geregeld te vinden bij begrafenissen. Daar herinneren ze het rouwende publiek er graag aan dat hun dierbare volgens hun interpretatie van de Bijbel in de hel zou zijn.
Wat ze vinden van Pokémon Go is al niet minder doemdenkerig. Pokémon Go is een teken dat het einde der tijden nabij is, aldus een bericht van de haatgroep. Bovendien kunnen we aan het spel aflezen dat Jezus op het punt staat terug te keren naar de aarde:
https://twitter.com/WBCSaysRepent/status/752311015971270656
Not amused waren deze lieden dan ook dat hun kerk in Topeka, Kansas was uitgeroepen door Pokémon Go tot heuse Gym. Tegenstanders van de kerk beheersen deze momenteel, met Pokémon die namen dragen als "Love is love" en "Stop Hate!" Dat zijn nog eens andere berichten dan "God hates fags" en "Fag marriage dooms nations"!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten