Demonstratie tegen GroenLinks door pro-Israëlische christenen!

Geen categoriemrt 09 2019, 14:00
Op 12 maart gaan de 'Christenen voor Israël' demonstreren bij het landelijk bureau van GroenLinks. Dit natuurlijk naar aanleiding van de 'boycot-van-Israël'-motie die door GroenLinks werd aangenomen.
De organisatie doet een oproep om 'als vrienden van Israël en het Joodse volk' aanwezig te zijn bij de demonstratie (08:00 uur 's ochtends, landelijk bureau GroenLinks dus). Voor wie het niet mee heeft gekregen: GroenLinks nam op 16 februari jl. een motie aan tijdens het ledencongres om:

'BDS' (Boycot, Desinvestering en Sancties) in te zetten 'als een geoorloofd middel om de Palestijnen te helpen in hun strijd voor rechtvaardigheid.'

De boodschap van Christenen voor Israël is duidelijk: Excuses aanbieden aan de Joodse gemeenschap en de motie intrekken. Ook hebben ze zelfs spelregels opgesteld zodat er geen verstorende elementen op komen dagen die hen in een kwaad daglicht zetten. Valt mee hoor, gewoon geen eigen spandoeken meenemen.
Als de protestactie een beetje formaat krijgt kan het nog best eens gevolgen hebben voor de partij tijdens de verkiezingen van 20 maart! Er is helaas niet duidelijk hoe groot de organisatie is en wat de verwachte opkomst is.
Het lijkt er wel steeds meer op dat GroenLinks zichzelf hiermee op een behoorlijk onhandig moment in de voet heeft geschoten. Dat krijg je ervan als je je zomaar mengt in buitenlandse politiek, meent een kant te moeten kiezen en geen consequenties van die keuze verwacht. Naïef clubje is het ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten