Fatah: 'Het Internationale Gerechtshof zal Netanyahu ophangen'

Geen categoriejan 04 2015, 18:00
De partij van Mahmoud Abbas bewijst maar weer eens net zo haatdragend te zijn als Hamas.
Zoals wij eerder al berichtten wil de Palestijnse Autoriteit lid worden van het ICC, het internationale gerechtshof in Den Haag of International Criminal Court. De reden? Zij willen Israëlische leiders en soldaten aanklagen voor hun zogenaamde misdaden tegen de menselijkheid. Daar bedoelen ze natuurlijk mee: hun wens om Israëlische burgers te beschermen tegen terroristische aanslagen van de Palestijnen.
Israël ziet zo'n lidmaatschap absoluut niet zitten en heeft al aangegeven dat het van plan is om verschillende Hamas-leiders aan te klagen. Neem het de joodse natiestaat eens kwalijk: het is alles behalve moeilijk om hard te maken dat Hamas een terroristische organisatie is die verantwoordelijk is voor de dood van veel Israëlische burgers en militairen.
Dit weekend heeft de Palestijnse autoriteit teruggeslagen. De foto hierboven is afkomstig van de Facebook-pagina van Fatah, de politieke partij/terroristische organisatie van president Mahmoud Abbas. Zoals u kunt zien wordt een foto getoond van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu samen met een hanglus (gebruikt om mensen op te hangen) en de woorden 'coming soon.' Oftewel, Fatah, de zogenaamde gematigde partij die het voor het zeggen heeft in de West Bank, wil Netanyahu dood zien.
Dit is niet de eerste keer dat Fatah een dergelijke foto op haar Facebook-pagina zet. Vorige week barstte er al kritiek los omdat men een andere afbeelding publiceerde van schedels met een geweer.
fatah gekken
Kijk eens goed naar de schedels. Ja, u ziet daar in inderdaad allemaal davidsterren op.
Achteraf beweerde Fatah dat het niets van doen had met het posten van de afbeelding en dat het de poster had gevraagd om de foto te verwijderen, maar er is natuurlijk niemand die daar intrapt: dit soort denkbeelden horen nog altijd bij Fatah. Deze organisatie wil geen vreedzame oplossing voor het conflict met Israël, maar een bloederige afrekening.
Het is te hopen dat Abbas zijn zin niet krijgt en dat de Palestijnse Autoriteit géén lid wordt van het internationale gerechtshof. Gebeurt dat wel, dan moeten er meteen stappen worden genomen om Fatah- en Hamas-leiders aan te klagen en te vervolgen voor hun wérkelijke misdaden tegen Israëlische burgers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten