Filmpje: Annabel Nanninga (FVD) pakt Ayşegül Kiliç (DENK) aan: 'ik kan ook afstand nemen van Donald Duck!?'

Geen categorieapr 20 2019, 15:00
Deze week werd in de Amsterdamse Gemeenteraad gedebatteerd over de plaatsing van illegalenopvang in de wijken. Forum voor Democratie (FVD) is tégen zoals iedereen wel weet, maar stoot op verzet in de raad. Vrijwel iedereen is namelijk vóór. In plaats van een inhoudelijke discussie verlaagde het gemeenteraadslid van DENK zicht door bizarre vragen te stellen vanaf 2.40:
En de reactie van Annabel Nanninga was natuurlijk heerlijk. Afstand nemen!? Huh, van wie of wat dan? En waarom? Het was weer de oude retorische truc. Vroeger werkte dat wellicht, maar ondertussen is het vooral ergerlijk.
Nanninga liet zich echter niet vangen in de fuik van Kiliç. Ze reageerde passend met 'ik kan ook wel afstand nemen van de Donald Duck?' Bam, die zit! Volstrekt belachelijk van het DENK-raadslid om een derde persoon in de interactie te betrekken en te doen alsof de tegenpartij verantwoordelijk is voor de woorden van een ander. Eigenlijk gewoon heel erg raar.
En verantwoording draagt ieder enkel voor zijn eigen woorden. Nanninga accepteerde het verzoek dan ook niet en reageerde scherp: 'ik zie werkelijk niet in wat ik met de uitspraken van iemand in het nieuws te maken heb?' En vervolgens:

"Het slaat nergens op wat u vraagt!"

Creatief is de gemeenteraadsfractie van FVD in ieder geval en Nanninga werkte mooi om de retorische valstrikken. En wat hanteert het DENK-raadslid een bizarre en vreemde manier van gespreksvoering overigens. Wie stelt nu zulke bizarre vragen? Puur bedoeld om Nanninga in een hoekje te drukken. Dat is duidelijk.
Het DENK-gemeenteraadslid faalde in ieder geval hard en trok allerlei relaties tussen personen die er niet zijn. Jammerlijk. Maar die illegalenopvang, die komt dus in de GroenLinks wijken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten