Filmpje! Léon de Jong (PVV): "Polen op vakantie van WW-uitkeringen, minister doet niets!"

Geen categoriemaa 30 2019, 15:05
De Tweede Kamer debatteerde deze week over EU-arbeidsmigranten en de miljoenen aan WW-uitkeringen die ze in hun zakken steken. Dit kan niet zomaar, maar dankzij Brussel dus wel. Minister Koolmees (D66) heeft vooralsnog weinig actie ondernomen om de constructie te slopen. Sterker nog: de minister heeft nauwelijks regie op de sociale zekerheid en gaat nu bedelend langs andere EU-lidstaten om hen te smeken tegen het voorstel te stemmen.
Daarmee staat Koolmees op hetzelfde niveau als minister Schouten, die de pulsvisserij ten onder laat gaan omdat Brussel dat wenst. Blijkbaar zijn de Nederlandse ministers de regie volledig kwijt over de sociale zekerheid, het monetair stelsel, de landbouw- en visserij en nog meer sectoren. Het lijkt er op dat Brussel de macht nu écht volledig in handen heeft.
Minister Koolmees stelt dat hij 'er alles aan doet om de nieuwe EU-regeling tegen te houden' zo heeft hij 'gelobbyd bij andere landen'. Ook zouden alle Nederlandse Europarlementariërs tegen het voorstel stemmen, maar Nederland heeft in haar eentje geen meerderheid. Kansloos dus.
Het voorstel is nog niet van tafel, maar het Europees Parlement heeft het voorstel van de agenda gehaald en wordt later behandeld. Waarschijnlijk wordt het doorgevoerd als de Europese Parlementsverkiezingen achter de rug zijn. Volgens Jasper van Dijk (SP) "is dit precies waarom de EU faalt!"
Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) was evenmin tevreden: 'hoe kan het dat de minister dit al sinds 2016 ziet aankomen en destijds niets heeft ondernomen?' En ook de PVV roerde zich op een voor haar handig onderwerp, zo stelt Léon de Jong:

"Voorzitter, weet u wat het rechtvaardigheidsgevoel van Nederlanders tart? Wanneer ze een minister zien die Polen voor miljoenen euro's op vakantie stuurt en tegelijkertijd een minister zien die er niets aan doet terwijl hij hen voorhoudt er 'alles aan te doen'."

Hoe lang zal het nog duren voordat de ministers van kabinet Rutte 3 openlijk gaan toegeven dat zij nauwelijks nog regie hebben over ons eigen land? Vast niet zo lang meer. Koolmees wilde in ieder geval niet op de noodrem trappen. Reden hiervoor is de EMU (Europese Monetaire Unie).
Nederland is namelijk afhankelijk van andere Eurolanden vanwege de monetaire unie. En deze monetaire unie heeft ons nu volledig ingebed in een politieke unie. Een politieke unie die overduidelijk niet in ons belang is.
Lamgeslagen ministers zonder regie over eigen land. Bizar...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten