Thierry Baudet pakt coalitiepartijen aan: "VVD en CDA weigeren belasting op spaargeld af te schaffen"

Geen categoriejun 26 2019, 20:00
Nu het parlementaire zomerreces voor de deur staat en Forum voor Democratie na een succesvolle blitzkrieg zetels verliest is het de vraag of roerganger Baudet het lek kan dichten. Gisteren presenteerden we al een sitrep van Baudet vanuit de Kamer en daar komt deze bij:
Vanavond een sitrep over belastingen dus.
Het nut van belastingen staat vaak ter discussie, zeker wanneer subsidieprogramma's spraakmakend zijn door hoge kosten en vragen rondom doelmatigheid en transparantie. Vrijwel iedereen lijkt het ook eens te zijn dat belastingen noodzakelijk zijn, maar hoe men daar in morele termen over spreekt verschilt. Sommigen negeren het vraagstuk, maar anderen bespreken het zoals de Hoge Raad.
Maar behalve de uitspraken van de Raad moeten we hier even concreet naar gaan kijken. Dit is politiek. Baudet wil morgen in de Tweede Kamer in debat over belastingen op spaargeld. Hij vindt het niet rechtvaardig dat tegoeden worden belast door de overheid. De regel is dat tegoeden meer dan 30.360 euro op een bank conto dus worden belast. Als de rente die spaarders ontvangen van de bank lager is dan de inflatie dan verliezen spaarders netto dus hun Plan B.
Het minimumbedrag van rond de 30 duizend verhogen lijkt overigens ook een interessant compromis mochten de linkse partijen weer lastig doen. Denk aan een Lodewijk Asscher (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) die de geur van geld ruiken. Welke argumenten Baudet allemaal uit zijn mouw kan toveren gaan we dus morgen zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten