Video! Machiel de Graaf (PVV): 'Van Ojik doet voordeur wél op slot, maar laat grenzen open'

Geen categoriejun 26 2019, 19:00
Gisteren vond het debat over IS-strijders en/of hun kinderen plaats in de Tweede Kamer. Daarbij werden een aantal rake klappen uitgedeeld door de PVV. Kamerlid Machiel de Graaf vroeg zich namelijk af waarom GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik 'wel zijn huisivoordeur op slot doet, maar de grenzen wagenwijd openlaat'.
Met de antwoorden kwam Van Ojik overigens goed weg. Hij schijnt namelijk zijn "voordeur wel op slot" te doen. Dit impliceert dat hij dus niet écht een voorstander is van open grenzen in de zin dat er géén enkele controle meer is, maar dat hij voor zéér ruimhartige opvangbeleid is.
Daar zou zelfs een PVV'er als De Graaf voor kunnen zijn -mits er garanties zijn dat opvang van beperkte duur is-, maar aangezien het vertrouwen in het migratiedebat onder druk staat is consensus tussen links en rechts op dit specifieke onderwerp nog ver weg.
Wel zien we overal in de Kamer méér en méér fracties zich bewust zijn van de negatieve directe gevolgen van massa-immigratie. Dit zou op termijn ertoe kunnen leiden dat zelfs GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik zijn 'achterdeur' op slot doet of ten minste van een 'schoenveter met kattebel' voorziet.
In ieder geval is het mooi om te zien dat GroenLinks-Kamerleden tóch wel hun huisdeur op slot doen. Blijkbaar willen ze op privaat niveau niet dat mensen zomaar binnendringen. Gek is het om te zien dat wanneer er op collectief niveau wordt gesproken over de achterdeur dat de partij van Klaver soms zelfs ontkend dat er zoiets bestaat.
De vraag blijft echter of De Graaf en Van Ojik ook door één deur kunnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten