Gepolariseerde gemeenteraad in Amsterdam maar 'vuurwerk blijft uit'

Geen categorieokt 21 2018, 12:00
Hoe kan dat nou? DENK, BIJ1, FVD en Amsterdams links allemaal in de gemeenteraad maar botsen is er bijna niet bij!
Een groot links blok in de coalitie heeft de touwtjes in handen maar gaf in de aanloop naar de verkiezingen behoorlijk af, vooral op FVD. DENK en BIJ1 hadden ook de messen geslepen en moesten zich profileren. FVD natuurlijk net zo. Waarom is het dan nu zo stil?
Als we de analyse van Het Parool mogen geloven lijkt het erop dat de linkse coalitie vooral z'n eigen koers vaart en de overige partijen niet in de kaart willen spelen met media-aandacht. Uitzondering hierop lijkt Reinier van Dantzig (D66) te zijn, maar die ging dan ook behoorlijk op z'n bek met liegen over FVD.
BIJ1 en DENK, partijen van de identiteitspolitieke overtuigingen, krijgen echter ook nul op het rekest. DENK, zelfs als het wél een degelijk punt maakt over bijvoorbeeld snorscooters op de rijbaan, krijgt gewoon bijna geen antwoord van de coalitie. BIJ1 is voor de coalitie ook maar een partijtje dat je even uit moet laten razen en FVD 'valt toch niet te overtuigen' en aandacht levert ze alleen maar zetels op.
Het lastige hierbij is dat zowel de identiteitspartijen als de conservatie oppositie tegen elkaar uit worden gespeeld. BIJ1, DENK en FVD kunnen maar zelden een vuist maken omdat het elkaars politieke tegenstanders zijn. Hoewel dit voor hun een probleem is, komt links er ook niet zonder kleerscheuren van af. Je tegenstanders stilzwijgen en nergens op reageren geeft vroeg of laat af op je eigen partij, helemaal wanneer je achterban wél repliek verwacht op vragen van tegengestelde partijen. Ik hoop nog steeds op meer actie dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten