Gestoord: linkse muzikant zegt dat Thierry Baudets muzieksmaak nazistisch is

Geen categoriemrt 28 2017, 14:00
Jawel, zelfs Thierry Baudets muzieksmaak bewijst nu zogenaamd dat hij stiekem een vuile neonazi is.
Is links dan écht gestoord. Ja. Ik ben bang van wel, inderdaad:

Baudet is universitair opgeleid historicus. Rond 1930 startten de nazis een actief beleid om kunst die hen niet beviel aan te vallen. Het begrip ‘Entartete Kunst’ deed zijn intrede. Volgens hen was atonale muziek schadelijk, verderfelijk en decadent. Het lijkt mij onmogelijk dat Baudet het begrip Entartete Musik niet kent en de niche-muziekterm atonale muziek wel. Die twee gaan namelijk hand in hand. Gezien zijn pogingen om zich te distantiëren van extreem-rechts, lijkt het mij goed dat hij zich verder onthoudt van kunst- en muziekkritiek. Het is niet zijn kennisgebied en het brengt hem enkel verder in verband met rechts-radicalisme en Weimar-denken.

Aldus muzikant en muziekcriticus Yuri Landman.
Je zou denken dat het satire is, maar nee, Landman meent het serieus. Baudet heeft namelijk kritiek geuit op zogenaamde 'atonale muziek.' Nou ben ik niet geïnteresseerd in een technische verhandeling over die materie, maar het komt er kort gezegd op neer dat Baudet meer heeft met kunst van voor de 20e eeuw dan met moderne muziek (en andere kunstvormen). En dat mag niet. Dan ben je namelijk niet slechts ouderwets, maar ronduit nazistisch. Zie je, de nazi's vonden moderne kunst ook niets. 1 + 1 = 2, en klaar. Baudet is weer eens weggezet als een vuile nazi.
Let wel, Landman legt zelf uit dat 'atonale klanken' bewust gebruikt worden in enge films omdat ze zo vervelend zijn om naar te luisteren en een ongemakkelijk gevoel oproepen in de luisteraar.
Zieker dan dit wordt het écht niet. Onze grote extreemlinkse vriendin is er niets bij.
Conclusie: Baudet-hatend Nederland wordt met de dag gekker. Dit is echt de moderne versie van de demonisering van Pim Fortuyn. En waarom? Juist, omdat Baudet net als Fortuyn charismatisch, intelligent, én rechts is. Daarom moet hij ten koste van alles kapotgemaakt worden. Zoals altijd is de favoriete methode van links om dat Grote Doel te bereiken om hem af te schilderen als een soort tweede Hitler. Misselijkmakend.
Speciaal voor de linkse haters hier een video van Baudet over cultuur en muziek, mét zijn vleugel. Oh ja, en de video werd twee jaar geleden ook nog eens gemaakt voor Jalta.nl, dezelfde website die Baudet nu steevast verkettert (terwijl Jalta hem enkele jaren geleden dus nog gebruikte om snel wat rechtse abonnees te werven en andersoortige inkomsten te genereren). Voor de professionele Baudet-hater en Jalta-eigenaar Joshua Livestro roept dat dit nog was voor Baudet zo rechts werd als hij nu is: dat is de grootst mogelijke onzin. Hij had toen Aanval op de natiestaat, Oikofobie en Voorwaardelijke liefde al geschreven, en haalt in de video hard uit naar "de culturele elite in Nederland die eigenlijk voortdurend focust op allerlei lelijke dingen." Oh ja, en voor we het vergeten organiseerde Jalta toendertijd ook nog eens een speciale actie om Baudet voor Jalta naar het Moskou van Vladimir Poetin te sturen. Even lachen jongens!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten