Haha, zelfs GroenLinks-coryfee Femke Halsema gaat niet op Jesse Klaver stemmen: 'Ik ga voor een vrouw!'

Haha, zelfs GroenLinks-coryfee Femke Halsema gaat niet op Jesse Klaver stemmen: 'Ik ga voor een vrouw!'

Femke Halsema in 2019. Bron: Dutchmen Photography / Shutterstock.com.

Voor de verkiezingen is in de RAI in Amsterdam een speciale fietsstemstraat ingericht en burgemeester Femke Halsema (GL) bracht een bezoekje aan deze stemplek. Toen haar door de Telegraaf werd gevraagd op wie ze ging stemmen, vertelde ze alleen dat het een vrouw zou gaan worden. Partijleider Jesse Klaver heeft dus het nakijken!

Femke Halsema geeft vandaag een duidelijk signaal dat ze niet meer zoveel vertrouwen heeft in haar partijleider Jesse Klaver. De Telegraaf sprak de van GroenLinks-huize afkomstige Amsterdamse burgemeester en vroeg haar tijdens een werkbezoek aan een stembureau in de RAI op wie ze zou gaan stemmen. Ze zich prima schrap kunnen zetten, en niets kunnen zeggen, toen haar werd gevraagd op wie ze zou gaan stemmen. Maar nee, ze lichtte een tipje van de sluier op en zei: "Ik ga op een vrouw stemmen."

Nou, daar sta je dan met al je goede gedrag als partijleider. Afgeserveerd door het meest prominente partijlid van heel GroenLinks Pijnlijk! Halsema flikt hier dus eigenlijk exact hetzelfde als wat Hugo de Jonge (CDA) deed bij zijn partijleider Wopke Hoekstra, door te zeggen dat hij voor iemand anders op de CDA-lijst had gekozen. De eerste burger van de hoofdstad pakt het net iets subtieler aan en gooit het qua beweegredenen op 'diversiteit,' maar het effect is hetzelfde. Want de boodschap die ze nu meegeeft is: 'liever iemand anders dan Jesse Klaver.'

Het drama lijkt zo wel compleet voor de ooit zo vermaarde "Jessias." Het hilarische gestuntel van Klaver bij Nieuwsuur zorgde al voor een enorme daling in de peilingen, maar dat was tenminste nog z'n eigen schuld. Halsema geeft hem nu gewoon een trap na, op weg naar de electorale vergetelheid. We krijgen bijna medelijden!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties