ISIS blaast kerk op, ontvoert en onthoofdt priester

Geen categoriefeb 06 2015, 8:00
De radicale islam wil het Midden-Oosten zuiveren van het christendom.
Er mag geen enkele christen meer rondlopen in de door ISIS beheerste gebieden in Syrië en Irak. Dat is het ultieme doel van het islamitische terreurleger van zelfbenoemd kalief Abu Bakr al-Baghdadi. De hele regio moet worden gezuiverd van alles dat niet islamitisch genoeg is. Dat betekent dat de rest moet worden uitgemoord. Genocide dus.
Christenen in Syrië en Irak kunnen niet anders dan vluchten voor ISIS als ze willen blijven leven. Toch blijven sommige christenen daar wonen, omdat ze vinden dat ze mogen wonen waar ze willen wonen. Ze putten hoop uit hun geloof. Ze weigeren zich te bekeren tot de islam, ook als ze worden gedwongen door de moslimbarbaren.
En dan word je dus onthoofd. Zelfs christelijke kinderen die niet willen bekeren moeten eraan geloven. En nu weer een priester. Een Aramese priester die zeven maanden geleden werd ontvoerd door ISIS is deze week bruut onthoofd in de buurt van de Iraakse stad Mosul. Eerder werd zijn kerk al opgeblazen.
De Aramese Beweging voor de Mensenrechten (ABM) vindt dat er veel meer media-aandacht moet zijn voor de vervolging van Aramese christenen. Ik ben het daarmee eens. We moeten niet vergeten dat ISIS niet alleen achter de Koerden en yezidi's aanzit, maar ook christenen onderdrukt en vermoordt.
Volgens ABM heeft ISIS de Syrisch-Orthodoxe kathedraal in Mosul in gebruik genomen. Niet als kerk natuurlijk, maar als moskee. De kruizen van meer dan 30 kerken in Mosul alleen al zijn verwijderd. Een politiek-correcte Nederlander zou zeggen: ja, hallo, die kruizen zijn toch hartstikke aanstootgevend? We moeten geen cartoons van Mohammed maken en geen kruizen op kerken plaatsen, dan beledigen we de moslims tenminste niet.
Ik sprak laatst een Iraakse vluchteling. Een christen. Hij woont in Nederland en bidt voor zijn familie en vrienden die nog in Irak wonen. Hij zei: "Wat we nu zien is nog maar een klein beetje van wat er écht gebeurt daar. Er staat de wereld nog heel veel te wachten. Als ISIS Bagdad verovert, ontstaat er een totale burgeroorlog."
Er is maar één manier waarop we kunnen voorkomen dat er nog meer gruwelijkheden plaatsvinden in Syrië en Irak. We moeten ISIS verpulveren. Helaas zijn zo'n beetje alle westerse politici te laf om in te grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten