Lafaard Peter R. de Vries: Charlie Hebdo lokte aanslag uit (+update)

Geen categoriejan 08 2015, 10:00
De misdaadverslaggever neemt het op voor de radicale vrijheidshatende moslims.
Vroeger was Peter R. de Vries een respectabele misdaadjournalist. Inmiddels is hij afgegleden naar een zeer bedenkelijk niveau. Gisteren zei hij in RTL Boulevard dat het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in feite de woede van moslims heeft uitgelokt. Ja, echt. Ik citeer:

"Je moet je realiseren dat Charlie Hebdo in Frankrijk een bepaalde reputatie had. Ze hebben bij herháling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die niet mag afbeelden. Op het moment dat je dat toch doet en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, zelfs naakt, dan roept dat heftige situaties op."

De Vries noemt de islamitische profeet Mohammed zelfs 'de profeet', alsof hij zélf een moslim is. De lafheid van De Vries is ongelofelijk. Hij vergelijkt de aanslag van gisteren met de "aanslag" op het islamitische geloof door Charlie Hebdo. Jawel: "Het publiceren van dit soort spotprenten ervaren veel mensen die het moslimgeloof aanhangen óók als een aanslag."
Hier nog een citaat, waaruit blijkt dat De Vries to-taal de weg kwijt is:

"Zij vinden de publicatie van de profeet in compromitterende situaties barbarij. Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk. Er is eigenlijk geen dialoog mogelijk. Het jaar is wat dat betreft heel slecht begonnen."

In plaats van dat De Vries, nota bene zelf een journalist, opkomt voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van pers, schuift hij de schuld van de terreuraanslag in de schoenen van de cartoonisten van Charlie Hebdo. Ik word er misselijk van.
Charlie Hebdo nam echt iederéén op de hak, niet alleen moslims. Maar o wee als je de islamitische profeet Mohammed afbeeldt. Dan krijg je niet alleen de radicale moslims achter je aan, maar dan pist Peter R. de Vries ook nog even over je lijk heen. Fair enough, De Vries zegt dat dit soort geweld "nooit te rechtvaardigen is" (dat moest er nog bijkomen zeg), maar voor de rest: walgelijk.
Aanvulling van redacteur Tim Engelbart:
Inmiddels is Peter R. de Vries flink geschrokken van de backlash die hij kreeg naar aanleiding van zijn uiterst laffe uitspraken. Operatie damage control ving aan en is kennelijk zo succesvol dat De Telegraaf op de knieën werd gedwongen:
Hier bij DDS laten we ons niet zo intimideren door Peter R. de Vries. We weten wat hij gezegd heeft, en we weten dat ons oordeel terecht is. Dit artikel blijft!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten