Dit zijn ze: de moslimterroristen van Parijs

Geen categoriejan 08 2015, 9:00
Hun namen: Chérif Kouachi, Saïd Kouachi en Mourad Hamyd.
De klopjacht op de moslimterroristen die gisteren bij een terreuraanslag in Parijs acht journalisten van Charlie Hebdo, een genodigde, een receptionist en twee politie-agenten hebben vermoord is nog in volle gang. De ontwikkelingen gaan nu razendsnel, omdat de politie inmiddels weet wie ze moeten hebben. Dit zijn de drie moslims die worden verdacht van de aanslag:
https://twitter.com/EmpiresRoyaumes/status/552926435917438977/
Een van de verdachten, de 18-jarige Mourad Hamyd heeft zichzelf gisteren aangegeven bij de politie. Hij zit nu vast.

De 18-jarige jongen zou geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Wel stond hij vorig jaar nog ingeschreven bij een school in de stad Reims. De verdachte gaf zich aan in de plaats Charleville-Mézières, in het noorden van Frankrijk. Franse media meldden dat er mogelijk ook andere aanhoudingen zijn verricht. Het zou gaan om mensen die banden hebben met de twee oudere verdachten.

De andere twee zijn broers van Frans-Algarijnse afkomst: Chérif Kouachi (32) en Saïd Kouachi (34). Het zijn Syrië-gangers die deze zomer terug naar Frankrijk zijn gekomen. Het kan niet anders of ze zijn daar opgeleid tot het plegen van de aanslag van gisteren. Op deze video is te zien hoe een van de broers al rennend een op de grond liggende agent executeert met een automatisch vuurwapen. Alles duidt op een uitgebreide training van een islamitisch terreurnetwerk als ISIS of Al Qaeda.
Inmiddels is er een tweede schietpartij aan de gang in Parijs:
https://twitter.com/FRANCE24/status/553097582944063489
Het is nog niet bekend wat het verband is met de aanslag van gisteren, maar de geruchten gaan dat de politie is beschoten met automatische vuurwapens. Als dat waar is, dan kan het bijna niet anders dan dat de Franse politie de daders op het spoor is. En het lijkt erop dat ze geen enkel plan hebben om zich over te geven aan de autoriteiten. Liever blijven de terroristen vechten tot het bittere eind. Het kan nog een heel lange dag worden vandaag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten