Logisch: Israël sluit militaire optie tegen nucleair Iran niet uit

Geen categorieapr 04 2015, 10:00
Alle bommen los.
Als Obama's deal met Iran het voortbestaan van Israël zoals we dat kennen (een springlevende democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten waar Joden en Arabieren in vrede samenwonen) bedreigt, zoals Benjamin Netanyahu zegt, dan is dit niet meer dan een volstrekt logische reactie en legitieme eis van Israël (via de Volkskrant vanochtend):
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu eist dat een toekomstig akkoord over het atoomprogramma van Iran een clausule bevat waarin Teheran het bestaansrecht van Israël erkent. 'Israël zal niet accepteren dat een land dat zweert ons te zullen vernietigen een kernwapen ontwikkelt, punt uit', zei Netanyahu vrijdag na een ingelast beraad met zijn kernkabinet en topmilitairen.
Ik geloof niet dat Iran ooit zal erkennen dat Israël mag bestaan. Israël moet namelijk dood, net als de Verenigde Staten. En zelfs al zou Iran Israël erkennen, dan nog zou het land niets liever willen dan de Joodse staat de Middellandse Zee indrijven. Daarom is het goed dat Netanyahu de militaire optie tegen Iran niet uitsluit:
Als er uiteindelijke een akkoord getekend is, moeten we ons afvragen: wat staat ons te doen?', zei generaal Nimrod Scheffer. 'Als iemand een bom maakt en tegelijkertijd verklaart dat Israël geen bestaansrecht heeft, moeten we nadenken over een reactie.' Eerder deze week zinspeelde de minister van Inlichtingendiensten Yuval Steinitz op een militaire operatie. Zowel de generaal als de bewindsman herinnerde eraan dat Israël in 1981 een kernreactor in Irak uitschakelde zonder dat de VS daarmee hadden ingestemd.
Als het bombarderen van nucleaire doelen in Iran nodig is om de toekomst van Israël veilig te stellen, en daar begint het wel steeds meer op te lijken (al kan zo'n bombardement misschien nog jaren op zich laten wachten) dan moet dat maar. Het ligt er maar aan hoe de Iran-deal er precies uit komt te zien in juni en of de schurken van Iran ophouden met dreigen Israël te vernietigen.
Iran moet weten dat Israël zich zal verdedigen tegen welke agressie dan ook, en soms is geloofwaardig (!) dreigen met geweld al genoeg om de vijand op de knieën te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten