Nationale Ombudsman: "Pegida demonstratie Eindhoven mag niet worden verboden"

Nationale Ombudsman: "Pegida demonstratie Eindhoven mag niet worden verboden"

Een bokaal voor respectvol activisme krijgt Pegida sowieso niet, maar dat maakt de organisatie waarschijnlijk niets uit. De club wilde demonstreren in Eindhoven bij een moskee, maar kreeg een verbod van Burgemeester Jorritsma om de oren. Volgens de Nationale Ombudsman mág een burgemeester deze demonstratie helemaal niet verbieden.

Al eerder hadden we het over radicale demonstranten. namelijk die van de KOZP. De anti-Zwarte Pietenclub demonstreerde afgelopen winter direct naast Sinterklaas intochten en dit werd toegestaan door burgemeesters. We vroegen ons toen al af waarom burgemeesters het toestaan dat er precies op het verkeerde moment wordt gedemonstreerd bij een kinderfeest. En nu neemt e en burgemeester eens een goed besluit, komt de nationale ombudsman weer langs.

De Ombudsman stelt dat de grondwetten van Pegida worden geschaad door het verbod, zo lezen we op NOS Teletekst. In principe is het helemaal niet zo vreemd om dergelijke provocerende demonstraties direct naast de fenomenen waar tegen wordt gedemonstreerd te verbieden. Deze Pegida-demonstratie staat op gelijke voet met KOZP en de relnichten die onlangs een boerderij overvielen.

Als alternatief zou Pegida kunnen demonstreren naast de moskee op een ander tijdstip. Een tijdstip wanneer de bezoekers van de moskee zich in ieder geval niet geïntimideerd voelen door de aanwezigheid van demonstranten. Geïntimideerd? Ja, natuurlijk!

Het is heel abnormaal om een normale bezigheid als kerk- of moskeebezoek verstoord te zien worden door een groep rellende demonstranten. Als voormalig Jehovah's Getuige heb ik vaak meegemaakt hoe plebs uit de wijk stenen op het dak van het kerkgebouw gooide en ook hoe jongeren intimiderend naast het erf gingen staan om kerkgangers te bekogelen met sneeuwballen. Zulke situaties zijn een behoorlijke afwijking van 'het normaal' en levert per definitie schrik op.

Dat is dus ook zo'n beetje het niveau van deze Pegida-demonstraties. Niets mis dus met demonstraties, ook niet bij moskeeën, maar doe dat dan gewoon op een ander moment. En val geen kerk- of moskeebezoekers lastig, want die overtuig je sowieso niet met je boodschap.

Lees meer over:
Pegida

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties