NOS ving brief OWT op, gericht aan ministerie VWS: 'Advies aan kabinet: testen, testen, testen!'

NOS ving brief OWT op, gericht aan ministerie VWS: 'Advies aan kabinet: testen, testen, testen!'

Het coronavirus COVID-19 is géén griepje. Bron: SamaraHeisz5 / Shutterstock.com.

Testen, testen en nog eens testen. Dat is wat het OMT-advies via een brief (waarover de NOS beschikt) adviseert aan het kabinet. Daar zitten nogal wat maatregelen, maar ook impliciete verwijten, aan verbonden!

Het Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM adviseert het kabinet om te wachten met het versoepelen van de maatregelen. Daarvoor moet namelijk eerst aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

Er worden hier en daar wat mitsen en maren genoemd, zoals de testcapaciteit, maar verder is de conclusie: testen, testen testen! Het OMT adviseert nu precies wat andere landen doen. Landen met veel minder sterftes (Duitsland) dan hier. En ook wij bij DDS hebben hier al langer om geroepen. Net als Thierry Baudet en vele anderen.

Maar goed, vroeg of laat zal men op die voorwaarden gaan aansturen, dat kan niet anders. En dan ligt uitvoerig testen veruit het meest voor de hand. Op die manier zou men Nederland per gebied van de lockdown kunnen ontdoen, een sector sweep. Is ook voor de economie denk ik de beste, zo niet de enige, manier.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties