Palestijnen willen 'vrede' binnen één jaar

Palestijnen willen 'vrede' binnen één jaar

Hahaha. Proest. Hahaha.

Persbureau ANP schrijft het, dus dan zal het wel waar zijn: "Als het aan de Palestijnen ligt, is er binnen een jaar vrede met Israël". De Palestijnen hebben gisteren namelijk een zogeheten ontwerpresolutie ingediend bij de VN-Veiligheidsraad waarin staat dat er binnen een jaar een akkoord moet zijn tussen de Palestijnen en Israël.

Het ANP schrijft het volgende over de wensen van de Palestijnen:

De Palestijnen willen soevereiniteit op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, gebieden die sinds 1967 door Israël zijn bezet. Ook willen ze Oost-Jeruzalem als hoofdstad van de staat Palestina. Israël zou accepteren dat Palestina als soevereine staat bestaat, maar zou niet akkoord gaan met de gebiedsverdeling van voor 1967.

Twee opmerkingen. De eerste: Israël heeft de Gazastrook niet 'bezet'. Op de Gazastrook kunnen de Palestijnen doen wat ze willen, en dat is dan ook precies wat ze doen. Zie de foto hierboven, waar iedereen kan zien dat de islamitische terreurorganisatie Hamas (ja, het is en blijft een terreurorganisatie, al wil de Europese rechter dat die term beter wordt onderbouwd) de aanslag op een synagoge in Jeruzalem met vier doden tot gevolg op 'feestelijke' wijze viert.

De tweede opmerking: dit gaat 'm natuurlijk niet worden. De Palestijnse wens voor een Israël dat zich terugtrekt tot de grenzen van voor 1967 is onrealistisch én onwenselijk. Er kan beter worden onderhandeld over land swaps, waarbij Israël stukjes land aan de toekomstige Palestijnse staat geeft in ruil voor het behoud van bepaalde stukjes land op de Westelijke Jordaanoever. Dat is beter voor zowel Israël en de Palestijnen.

Het is onwenselijk dat Israël zich helemaal terugtrekt tot de grenzen van voor 1967, omdat het land, dat nog altijd wordt geháát door de Arabische landen eromheen - het liefst zou een groot deel van de islamitische wereld Israël van de kaart vegen, zo de zee in - zichzelf moet kunnen verdedigen. Immers, wie weet hoe Israël er op de kaart uitziet, weet ook hoe smal het land is. Het is levensgevaarlijk om toe te geven aan deze wens van de Palestijnen.

Er moet dus minstens enige militaire controle blijven over de Westelijke Jordaanoever. Voor de veiligheid van Israël. Lees verder op pagina twee.

Gelukkig wordt de resolutie, waar in feite nu al over kan worden gestemd (de vraag is echter of dat ook meteen gebeurt), zeer waarschijnlijk niet aangenomen, want de Verenigde Staten kunnen een veto uitspreken. Hetzelfde gebeurde in oktober. Ook toen sprak de VS een veto uit. Ik zeg 'zeer waarschijnlijk', omdat de linkse Obama-regering bepaald niet vriendschappelijk staat tegenover het kabinet van Benjamin Netanyahu.

Toch is mijn inschatting dat het wel goedkomt. Gelukkig maar. Er is geen enkele reden om een Palestijnse staat te erkennen zolang Hamas de scepter zwaait over de Gazastrook. Ik zeg altijd maar zo: free Gaza... from Hamas. Moet je je voorstellen hoe het gebied zou floreren zonder Hamas. Laten we niet vergeten dat Hamas een bloeddorstige islamitische terreurorganisatie is die in het handvest heeft staan dat Israël moet worden vernietigd:

Israel will rise and will remain erect until Islam eliminates it as it had eliminated its predecessors. The Islamic World is burning. It is incumbent upon each one of us to pour some water, little as it may be, with a view of extinguishing as much of the fire as he can, without awaiting action by the others.

Hamas gelooft niet in vrede:

[Peace] initiatives, the so-called peaceful solutions, and the international conferences to resolve the Palestinian problem, are all contrary to the beliefs of the Islamic Resistance Movement. For renouncing any part of Palestine means renouncing part of the religion; the nationalism of the Islamic Resistance Movement is part of its faith, the movement educates its members to adhere to its principles and to raise the banner of Allah over their homeland as they fight their Jihad: "Allah is the all-powerful, but most people are not aware."

Ik ben helemaal voor duurzame vrede tussen Israël en de Palestijnen. Ik heb niets liever. Maar deze resoluties van de Palestijnen helpen daar geen moer bij. Ja, het doet het goed bij de linkse media die Israël op de knieën willen zien. Waarom er nog altijd geen vrede is? Dat komt door de Palestijnen. Het helpt niet dat Fatah op de Westelijke Jordaanoever intensief samenwerkt met Hamas op de Gazastrook. Israël kan alleen vrede sluiten met de Palestijnen als Hamas wordt vernietigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties