Wegkijker Pechtold blundert met marxistische cijfers over islamitische terreur

Wegkijker Pechtold blundert met marxistische cijfers over islamitische terreur

D66 blijft wegkijken.

Het was twee dagen geleden toen D66-leider Alexander Pechtold onderstaande tweet de wereld instuurde. Uit de grafiek op de foto moet blijken dat 0,7 procent van de terreuraanslagen in Europa door moslims ('islamists') wordt gepleegd, en 99,3 procent door niet-moslims. Dat vindt Pechtold wel mooi, zo'n grafiekje waaruit blijkt dat zijn partij het bij het rechte eind heeft door weg te kijken als het gaat om islamitische terreur op ons continent:

Helaas voor Pechtold en iedere D66'er die de tweet heeft geretweet: de cijfers over kloppen van geen kant. Ze zijn bedacht door een extreem-links revolutionair-marxistisch clubje. Zoals het Nederlands Dagblad schrijft:

De grafiek, die de Europese politiedienst als bron noemt, staat nergens in de jaarlijkse rapportages van Europol. Toch zou daaruit blijken dat slechts 0,7 procent van alle terreuraanslagen in Europa tussen 2006 en 2013 door islamisten is gepleegd. Meer dan 99 procent van het Europese terrorisme is niet gerelateerd aan de islam, wilde Pechtold duidelijk maken.

De grafiek komt echter uit de koker van Counterfire, een revolutionair-socialistische groepering in Groot-Brittannië, die streeft naar de omverwerping van het kapitalisme door de werkende klasse. Naar eigen zeggen hebben leden van deze linksradicale organisatie een sleutelrol gespeeld in activistische clubs als de Coalition of Resistance en Stop the War, en bij studentenopstanden.

In het échte Europol-rapport staat dat de meeste EU-landen religieus geïnspireerd terrorisme (zoals het ND opmerkt: "eerdere rapporten spraken nog van 'islamitisch geïnspireerd terrorisme'") zeer serieus nemen en juist als een grote bedreiging zien. Logisch, want dat is het ook.

Pechtold begaat een enorme blunder met zijn tweet van deze marxistische nonsens. Hij wist of had moeten weten dat de grafiek afkomstig is van een ultramarxistische club, omdat de naam van de club zelfs boven de grafiek staat: Counterfire. Slinger Google aan en je weet genoeg.

Journalist Rob Goossens is ook even in de cijfers gedoken en kwam met onderstaande statistiek op de proppen: sinds 2001 zijn er vooral islamitische terreuraanslagen geweest in West-Europa:

De radicale islam is weldegelijk een grote bedreiging voor West-Europa. Dat ontkennen is als ontkennen dat water nat is. Het is prima dat Pechtold zo'n naïeve man is - dat is zijn eigen keuze, en blijkbaar vinden zijn aanhangers dat nog aantrekkelijk ook - maar laten we hem alsjeblieft geen enkele stem gunnen. Deze man, die in de peilingen soms premier dreigt te worden, zou een ramp zijn voor Nederland. We zouden de oorlog tegen de radicale islam binnen een jaar verliezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer