Steeds meer Joden naar Israël door antisemitisme

Geen categoriejan 02 2015, 8:00
Er is maar één land waar Joden zich veilig kunnen voelen.
Verrassend zijn deze cijfers niet:

In 2014 kwamen 26.500 Joodse immigranten naar Israël. Dat is 32 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal in tien jaar, zo blijkt uit cijfers van het Israëlische ministerie van Immigratie en het Joods Agentschap.

Drie keer raden uit welk land het grootste deel van de immigranten komt. Nee, niet Nederland - hoewel het antisemitisme hier inderdaad uit de klauwen loopt, onder andere tijdens pro-ISIS-demonstraties op de Haagse Hoefkade - maar Frankrijk. De Fransen hebben niet alleen de grootste Joodse, maar ook de grootste moslimgemeenschap van West-Europa.
Er zijn vorig jaar zo'n 7.000 Joden vertrokken uit Frankrijk. Dat zijn er twee keer zoveel als het jaar ervoor. Goh, hoe zou dat nou komen? Zoals Leon de Winter niet lang geleden - terecht - constateerde: jodenhaat is inherent aan de islam. Volgens een oud-voorzitter van een vereniging voor Nederlandse immigranten in Israël voelen de meesten zich in Nederland steeds minder veilig. "Ze verwachten dat er ieder moment iets kan gebeuren."
Er is maar één land waar Joden niet steeds worden bespuugd, beschimpt en belaagd omdat ze Joods zijn. Dat is de staat Israël:
https://twitter.com/Israel/status/550669248268234752
Israël is een geweldig land, en alle Joden in de hele wereld hebben het volste recht om zich te vestigen in het land - ik zou het waarschijnlijk ook doen als ik Joods zou zijn, zo mooi is Israël - maar toch zit het me dwars dat al die Joden uit West-Europa vertrekken. Dat is niet goed. Kijk, als ze uit vrije wil gaan, is het prima, maar als Joden vertrekken uit Nederland, Frankrijk en andere landen vanwege het oprukkende antisemitisme, dan gaat er iets goed fout. Dan verzaken wij in onze plicht antisemitisme te bestrijden. Over goede voornemenrs voor het nieuwe jaar gesproken: daar mag in 2015 nog wel wat meer aandacht voor zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten