VNL benoemt Laurence Stassen tot partijvoorzitter

VNL benoemt Laurence Stassen tot partijvoorzitter

De klassiek-liberale partij heeft weer een voorzitter.

Voormalig europarlementariër voor de PVV Laurence Stassen wordt de nieuwe voorzitter van de klassiek-liberale partij VNL.

Dat laat VNL zelf zojuist weten in een persverklaring:

Laurence Stassen is vandaag benoemd tot nieuwe voorzitter van de politieke partij VoorNederland (VNL).

Eerder was zij voor VNL voorzitter van de Raad van Advies. Daarnaast is zij actief geweest als delegatieleider in het Europees parlement en fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Limburg.

Laurence Stassen: "Ik ben ontzettend trots om voorzitter te mogen zijn van onze prachtige partij. VNL zal zich als enige klassiek-liberale partij richten op meer vrijheid, meer welvaart en minder overheid."

Laurence Stassen stapte vlak na de 'minder Marokkanen'-rel van maart 2014 uit de PVV. Eind december sloot zij zich aan bij VNL. Zij was voor hen - zoals de partij ook zelf al zegt - lid van de Raad van Advies en sinds enkele weken tevens bestuurslid. Dat bestuur mag ze nu gaan voorzitten.

Stassen volgt Louis Bontes op, die voorzitter was sinds de oprichting van de jonge partij. Mede-oprichter Louis Bontes stopte met die functie toen Bram Moszkowicz werd aangesteld als lijsttrekker. Hij claimde dat er sprake was van een "incompatibilité des humeurs" tussen hem en de voormalige advocaat. Sindsdien is de positie vacant geweest, maar daar komt dus vanaf vandaag verandering in.

VNL staat momenteel op twee zetels in de peilingen van Maurice de Hond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties