shutterstock 1656484783

Wereldvreemd Amsterdam stelt ambtenaren voor andere woorden te gebruiken voor 'homohuwelijk' en 'gaypride': 'Niet inclusief genoeg'

Geen categorieaug 04 2021, 19:00
Aan de doorgeslagen gekkigheid komt geen einde in Amsterdam. De gemeente heeft een handleiding vol met inclusieve taaltips gegeven aan haar ambtenaren. De gemeente is van mening dat ambtenaren woorden zoals 'homohuwelijk' - 'trouwen voor mensen van gelijk geslacht' - en 'Gay pride' - 'Amsterdam pride' - liever niet meer gebruiken. Dit soort woorden zouden niet 'inclusief' genoeg zijn.
De gemeente Amsterdam lijkt de intersectionliteit compleet te hebben omarmd en in alle lagen van het stadsbestuur te willen implementeren. Amsterdam moet en zal de belichaming zijn van 'inclusiviteit' - althans, de woke-definitie hiervan. Ambtenaren hebben een 'handreiking voor respectvolle en inclusieve communicatie' gekregen. En nee, het staat niet vol met normale omgangsnormen zoals mensen met 'u' aanspreken of iets dergelijks. Het staat vol met woke-gebrabbel. Zelfs woorden zoals homohuwelijk en de gay pride zijn niet langer meer inclusief.
De gemeente lijkt haast wel een gedachtepolitie te gaan worden met dit soort 'taaltips'. Ook de Stichting De Roze Leeuw denkt er het zijne van: "De woorden "homohuwelijk" en "gaypride" zijn voortaan verboden voor ambtenaren van de gemeente Amsterdam. Is hier sprake van homofobie of doorgeslagen gekkigheid?"
https://twitter.com/stderozeleeuw/status/1422862530255466498?ref_src=twsrc%5Etfw
De Amsterdamse gemeente besteedt belachelijk veel tijd én energie aan dit soort nutteloze handleidingen, terwijl ondernemers in Amsterdam verschrikkelijke tijden achter de rug hebben, een flink deel van de binnenstad leeg is komen te staan door de coronacrisis, houdt het stadsbestuur zich liever bezig met het taalgebruik van zijn ambtenaren. Om de vraag van De Roze Leeuw te beantwoorden: dit is natuurlijk doorgeslagen gekkigheid.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Iedere keer als men denkt dat het niet erger kan in Amsterdam komen ze met dit soort ridicule beleidsveranderingen of adviezen aan. Denken ze nu echt de homofobie hiermee te kunnen aanpakken? Zo ja, dan zit het stadsbestuur vol met dwaallichten. Beter kan men de tijd en energie in projecten steken die wel gaan werken, zoals meer blauw op straat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten