frits bosch column

-Frits Bosch- 'Voermans doet weerzinwekkende aanval op Blommestijn'

Opiniejun 30 2022, 17:43
Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de universiteit Leiden, komt met weerzinwekkende kwalificaties, enkel om dr Raisa Blommestijn te vernederen en te beschadigen. Hij doet dit zonder enige inhoudelijke argumentatie. Voermans geeft blijk van een een peilloos diepe haat jegens Blommestijn.
Men kan zich afvragen “waarom die haat?” Mijn veronderstelling: omdat zij (onbedoeld) zegt dat alles waar hij voor staat en meent zeker te weren onjuist is, “u zit al decennia op het verkeerde spoor”. Hij dacht altijd “mensen die zo denken zijn idiote populisten”. Maar nu is het iemand opgeleid en gepromoveerd in zijn eigen stal. Dat is voor hem onverdraaglijk blijkbaar.
De kwestie Voermans is er één in een lange rij: Werdmölder, Van de Beek, Lucassen, Hofhuis&Pas. Topje ijsberg. Dit gebeurt niet enkel in Nederland maar in de meeste westerse landen, in het bijzonder de VS. Zie het relaas van hoogleraar prof Jonathan Haith, nota bene Democraat en adviseur Clinton en Obama. Zie het relaas van Prof Jordan Peterson in Canada. Het leeft heel breed op de uni’s, dit kankergezwel. Hoe moet je kanker behandelen? Intensief bestralen en veel medicijnen.
Staatsrechtgeleerde Voermans heeft weinig op met artikel 7 van de Grondwet dat vrijheid van meningsuiting garandeert. Hij pleegt een aanslag op de rechtsstaat. Het komt neer op slechts één woord: macht. Het móet kantelen, hoe dan ook. Het begon met geweld (Dutschke), zal het ook zo eindigen? Deze lieden laten zich niet met woorden wegjagen. De bekende natuurkundige Max Planck (1858-1947) heeft eens opgemerkt dat nieuwe wetenschap oude wetenschap niet zal vervangen door gevestigde wetenschappers te overtuigen dat ze fout zitten. Dat gebeurt pas al de oude wetenschappers gestorven zijn en de generaties daarna de nieuwe waarheden als vanzelfsprekend aannemen. Laten we hopen dat het sneller gebeurt dan dat!
Wat is de achtergrond van het gedachtegoed van Voermans c.s.? Het is een resultante van de studentenopstand in de zestiger jaren en de daarna volgende Lange Mars door de Instituties die het brein maatschappelijk breed met marxisme heeft beneveld, in combinatie met overmatig empatisch christendom. Een giftig mengsel dat het Westen in de huidige toxische polarisatie heeft gestort. Identity politics en woke zijn er de uiterste consequenties van, waarbij woke uit de VS komt en vooral feminien is. Het gaat daar fout. Wat is hiertegen te doen? Schrijven en praten. Zal het veel helpen? Nee.
We mogen Voermans dankbaar zijn dat hij zich zo scherp op DE MENS Blommesteijn uitlaat. Dat is fascistoïde. Je kunt kritiek hebben op iemand, maar niet iemand als mens aanpakken, dat is echt fascistoïde. Die kant dreigt het op te gaan: neergang van het westen.
Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten