screen shot 2022 07 19 at 10

Luistertip! Op z'n Kop met Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen: "Meer moedige mensen nodig in bestuur Nederland"

Opinieapr 03 2023, 14:00
In de nieuwste aflevering van de podcast 'Op z'n Kop' hebben Rick van Velthuysen en Marianne Zwagerman het gehad over de politieke en maatschappelijke kwesties van Nederland. De twee zijn positief gestemd na de overwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) en merken op dat er een grote groep Nederlanders is die zich zorgen maakt en actie wil ondernemen om Nederland te verbeteren.
Marianne Zwagerman pleit voor meer moedige mensen in het bestuur van Nederland. Volgens haar is lafheid een groot probleem in het land. Deze lafheid is kenmerkend voor het calvinisme. Mensen willen vooral dat het in het bestuur vooral gezellig blijft. Als je verantwoordelijkheid neemt en in de politiek stapt ga er dan maar standaard vanuit dat het je geen vrienden oplevert. Als het je wel politieke vrienden oplevert dan buig je te veel mee het establishment. Dat is juiste het grootste probleem in Nederland en daardoor is dit land vastgelopen. Helaas benoemt Zwagerman dit niet. Deze lafheid in combinatie met het strooien van meer geld door de regering om problemen op te lossen, heeft het karretje van Rutte volgens Zwagerman nu echt vast doen lopen in de poep. Ze stelt dat meer geld juist de oorzaak is van het probleem en dat dit leidt tot het creëren van problemen die er niet zijn. De meeste problemen zijn op te lossen door je gezond verstand te gebruiken.
Rick van Velthuysen gelooft daarentegen in verbinding, terwijl Zwagerman meer moed wil zien. Van Velthuysen is een goedaardige liberaal. Veel intolerante groeperingen zoals de woke brigade en Extinction Rebellion zullen verbinding juist meer misbruiken om hun wil op te leggen. Andere opvattingen zijn niet toegestaan. Alleen hun marxistische wereldbeeld is toegestaan. Hun doel is om de open vrije liberale samenleving op te blazen. Het liberalisme heeft geen goed antwoord op intolerantie en radicalisme.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Er waait een wind van verandering door Nederland, maar hoe gaat de BBB het karretje van de uitvoering uit de poep trekken? Dat is de grote vraag. Rick en Marianne geven aan dat er meer moedige mensen in het bestuur nodig zijn en dat er afscheid genomen moet worden van de lafheid in het land. Daarom roepen wij onze lezers op om lokaal politiek actief te worden. Schreeuwen en boos zijn langs de zijlijn kan iedereen. Terwijl de lokale democratie juist mensen nodig heeft met een scherpe mening die dapper genoeg zijn om moeilijke kwesties aan te roeren. Het establishment zit er vooral om op de winkel te passen en heeft totaal geen oor de burger te laten participeren in het lokaal bestuur. De elite weet immers wat goed voor je is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten