shutterstock 1985337332

-Michel Mulder- De klittenband-coalitie

Opinieaug 20 2022, 18:54
Als het uit de band springen van Wopke Hoekstra iets bewijst, dan is het dat de coalitie van Rutte IV even ver 'rekbaar' is als klittenband.
Soms begeven de verschillende acteurs zich even op een zijpad - wie herinnert zich nog de H.J. Schoo-lezing van Kaag - om daarna, als de rekbaarheid van het klittenband dreigt te 'breken,' weer braaf terug te keren aan de boezem van de coalitie der vernietiging.
Deze fijn geregisseerde toneelstukjes moet in de polder de indruk doen ontstaan dat het in de coalitie - zoals het hoort - af en toe flink kan knetteren, terwijl de werkelijkheid is dat als Sigrid Kaag haar beide vuisten balt, de lippen van Hoekstra en Rutte gaan bewegen, sprekend in een taal die slechts die-hard D666'ers als de eigen beschouwen.
Of ze het nu willen of niet - denk hierbij vooral aan koorknaap Segers - deze bende van ellende is tot elkaar veroordeeld als de belastingdienst tot de Nederlander. Het is een verstandshuwelijk from hell, dat krampachtig in leven wordt gehouden omdat de kinderen - lees: alle crises - nog niet de deur uit zijn.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Voornamelijk Rutte en Kaag hebben wederzijds evenveel respect voor elkaar als een hyena voor een huppelend hertje. Als ze zonder (politieke) kleerscheuren - de val van het kabinet - elkaars bloed hadden kunnen drinken, dan was de film Rambo uit 2008 goedgekeurd voor onder 10 jaar, in vergelijking met dit politieke drama.
Het verstandshuwelijk tussen Kaag en Rutte zal de geschiedenis in gaan als zo ongeveer het meest rampzalige kabinet ooit, maar tevens het kabinet dat door onderlinge politieke chantage levend werd gehouden, terwijl de patiënt al in comateuze toestand verkeerde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten