shutterstock 763512988

-Michel Mulder- 'Een energie dingetje'

Opinienov 06 2022, 16:00
Energieverbruik, zo ongeveer de builenpest voor de gewone mens, wordt meer en meer als een criminele daad beschouwt. Wie het lef heeft langer dan 5 minuten te douchen, een elektrische tandenborstel of vibrator in bezit heeft en iedere bolus van een spoelbeurt voorziet is anno 2022 een grotere crimineel dan een kruisbestuiving tussen Willem Holleeder en Jack the Ripper.
Wij moeten allemaal onze ecologische energiestapjes afbouwen tot het formaatje kleuterschoen, aangejaagd door klimaatactivisten die de nageboorte van Dolle Mina en Catweazle verenigen (lees: ze zijn ietwat gek en onfris).
Nou doet de gekke situatie zich voor dat deze - voornamelijk jeugdige - leden van de Thunberg-sekte, net zo nat in de schaamstreek worden van de hedendaagse technologie, als van de vernietiging van de vrijheid van meningsuiting. Want, laten we wel wezen, een oud Rutte-Nokia'tje is in deze kringen not done.
Je kan zeggen van de volgers van het lelijke zusje van Chuckie wat je wil, maar ze weten allemaal uitstekend hun weg te vinden op Facebook, Twitter - oooh nee, die niet meer - Instagram, Linkedin, Telegram, Mastodon, Tinder en Grindr - voor de wat rozegekleurde 'het' - om hun totalitaire dictatuur uit te dragen met zoveel mogelijk bits per seconde.
5G is dus een netwerk waar de klimaatknuffelaars - letterlijk en figuurlijk - warm voor lopen, en de elektrische (scoot-)mobiel hét fashion statement bij uitstek.
Wat de achterlijke lieverdjes echter niet beseffen, is dat het zo snel mogelijk verspreiden van hun haatdragende boodschap, een grotere wissel op het klimaat en de energiebehoefte trekt, dan mijn vele doorspoelbeurten na een bezoekje aan de Chinees.
Het 5G-netwerk, toch echt benodigd omdat zij het leven van de zus van Chuckie op de voet willen volgen, kost 5x zoveel data als het ook al supersnelle 4G-netwerk, en veroorzaakt ongeveer een energiestijging van 150% tot 170% in 2026... bijna een verdrievoudiging ten opzichte van 4G. (https://stralingsleed.nl/blog/het-gigantische-stroomverbruik-van-5g/)
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wij hebben dus een linkse overheid, en linkse klimaatfreaks, die vol inzetten op de 24-uurs maatschappij vol streaming genot, laadpalen op iedere vierkante cm, (zelfrijdende) elektrische auto's en datacenters - benodigd voor o.a. de €100 massa-surveilance van Kaag - die meer stroom en koelwater opslurpen dan de republiek Congo-Kinshasa. Geintje, daar hebben ze nog geen stroom - maar die zich onderwijl druk maken over uw douche-minuten.
Generatie Klimaat. Is er ooit een meer nutteloze generatie geweest?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten